Opt români arestați după un „jaf elaborat” de bijuterii

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 15 aprilie 2014

Opt români au fost reținuți pentru un jaf elaborat de bijuterii în valoare de aproximativ 1,2 milioane de lire sterline, desfășurat sâmbătă, 12 aprilie în complexul comercial Lakeside Shopping Centre, situat în vecinătatea orășelului Thurrok, din comitatul Essex (sud-estul Angliei). Ei au intrat în atenția polițiștilor după ce, înainte cu o zi, au acționat în mod asemănător și în alt magazin de bijuterii, aflat pe strada Derwent Parade, în zona South Ockendon din aceeași localitate.

Emanoil Crețu (26 de ani), Mihai Cuptor (20 de ani), Claudiu Eugen Crețu (22 de ani), Gheorghe Rusu (21 de ani), Ion Alexandru Cuptor (22 de ani), Costică Ferăstrău (21 de ani), Ovidiu Crețu (18 ani) și Dumitru Spătaru (24 de ani) au fost reținuți sub acuzația de furt calificat în circumstanțe  agravate, au informat mai multe publicații locale, în aparițiile lor din 12 și 13 aprilie.

Întregul complex comercial a fost închis după arestarea românilor, în jurul orelor 3,00 ale dimineții zilei de sâmbătă, 12 aprilie.

Obiectele furate au fost recuperate, au declarat surse polițienești. Detectivii care investigau cazul cu ajutorul au declarat jurnaliștilor că se pare că jaful a fost unul foarte bine organizat, necesitând declanșarea unor cercetări minuțioase.

Românii reținuți au fost prezentați în fața unui complet de judecată de la tribunalul din districtul Basildon, din aceeași regiune, luni, 14 aprilie.

„Cazul a implicat o serie de arestări operate ca urmare a unei excelente colaborări între organele de poliție și public, la primele ore ale dimineții”, a declarat ofițerul de poliție Justin Asmith, citat în publicația locala Echo.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!