Ordin de restricţie împotriva fostului meu partener

Articol publicat in sectiunea Cititorii întreabă, Justiție / Poliţie pe data 19 decembrie 2010

Cum pot obţine un ordin de restricţie împotriva fostului meu partener şi cât costă acest lucru?

Pentru a obţine un ordin de restricţie trebuie să apelaţi la un avocat care să meargă în faţa unui judecător la County Court. Judecătorul va asculta cererea şi va decide dacă este sau nu cazul să elibereze un ordin de restricţie. La prima audiere este probabil ca judecătorul să elibereze un ordin temporar până la a doua audiere, care va avea loc în maxim 7 zile de la prima audiere.

Costul unui asemenea ordin este de aproximativ 500 de lire. Pentru anumite tipuri de restricţii există ajutor legal gratuit, dacă îndepliniţi condiţiile.

Ordinele de restricţie invocate sub Family Law Act sunt disponibile şi pentru alte persoane în afară de foştii parteneri: există o listă extinsă de persoane care pot fi clasificate ca rude sau conlocuitori.

Dacă dumneavoastră sau avocatul dumneavostră consideraţi că atitudinea fostului partener este una care a produs o încălcare a legii, atunci trebuie să raportaţi acest lucru cât mai repede la secţia de poliţie.

Ocazional, un ordin de restricţie va oferi şi puterea de arestare a persoanei împotriva căreia a fost emis. Avocatul trebuie să se asigure că poliţia a primit o copie a acestuia pentru a putea acţiona dacă restricţia a fost încălcată.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!