Orele suplimentare: drepturile dumneavoastră

Articol publicat in sectiunea Muncă pe data 10 noiembrie 2014

Ce sunt orele suplimentare?

Pentru angajați care au program normal fix, orele suplimentare indică timpul muncit peste programul respectiv.

Programul de muncă însumează orele de lucru stabilite prin contractul de angajare.

 

Plata orelor suplimentare

Angajatorii nu au obligația de a-și plăti salariații pentru orele suplimentare. Însă salariile angajaților pentru numărul total de ore lucrate nu trebuie să fie mai mici decât salariul minim pe economie.

În general, într-un contract de muncă sunt menționate detaliile plății orelor de muncă suplimentare și modul în care acestea sunt calculate.

 

Orele suplimentare obligatorii

Angajații pot fi obligați să lucreze ore suplimentare?

Angajații trebuie să lucreze ore suplimentare doar în cazul în care acest lucru este prevăzut în contractul de muncă. Chiar și în acest caz, angajații de cele mai multe ori nu pot fi obligați sa lucreze mai mult de 48 de ore pe săptămână. Angajatul poate opta să lucreze mai mult, dar numai în urma semnării unui acord în scris.

 

Poate fi împiedicat un angajat din a lucra ore suplimentare?

În afara cazului în care contractul de muncă al unui angajat îi garantează acestuia ore suplimentare, angajatorul își poate împiedica angajații să lucreze ore suplimentare.

Totuși, un angajat nu are voie să discrimineze pe nimeni, oprind o parte din angajați să lucreze suplimentar și lăsându-i pe alții s-o facă.

 

Angajații cu jumătate de normă (part-time)

În mod normal, angajații cu jumătate de normă (part-time) nu trebuiesc tratați mai puțin favorabil decât omologii lor cu normă întreagă (full time).

Atât timp cât contractul de muncă al unui angajat part time nu prevede altceva, angajatorul trebuie să plătească angajaților orele suplimentare lucrate dacă aceștia muncesc:

  • peste programul prevăzut în contractul de muncă;
  • mai mult decât programul prestabilit pentru personalul full-time, iar personalul full-time va fi plătit extra pentru orele lucrate suplimentar;
  • la ore solicitante (de ex. noaptea târziu), pentru care angajații full-time vor fi plătiți extra.

 

Liberele și concediile plătite

Timp liber în loc de plată (Time off in lieu – TOIL).

Unii angajatori oferă timp liber în loc de plată pentru cei ce lucrează ore suplimentare. Condițiile de acordare se stabilesc între angajator și angajat.

 

Ajutor și sfaturi

Angajații pot contacta Pay and Work Rights Helpline pentru sfaturi gratuite și confidențiale referitoare programul de muncă.

Pay and Work Rights Helpline

Formular de cerere online (Online enquiry form)

Telefon: 0800 917 2368

Autor articol: Cosmin Lungu


Comentarii

Spune-ti si tu parerea!