Organizație poloneză, în sprijinul românilor

Articol publicat in sectiunea Acte, Articole importante, Diaspora, Imigranţi în UK pe data 20 octombrie 2015

uk_centru consiliere

East European Advice Centre (EEAC) își propune să-i informeze pe români despre drepturile pe care le au în Marea Britanie și despre procesul de interacțiune cu autoritățile. EEAC este o organizație caritabilă care ajută imigranții din Europa Centrală și de Est de mai bine de 30 de ani, începând cu anul 1984. Românii au devenit recent una dintre principalele comunități care primesc sfaturi specializate în probleme sociale și de muncă de la EEAC.

Istoria EEAC nu este chiar recentă, organizația existând încă din vremea când Uniunea Europeană nu se extindea mai la est de Germania, iar imigrația în Marea Britanie era aspru reglementată. Dar încă de pe atunci, polonezii erau prezenți în Regatul Unit. EEAC s-a format din Grupul pentru Drepturile Refugiaților Polonezi, înființat în 1981 ca răspuns la condițiile întâmpinate de polonezi în Marea Britanie în timpul legii marțiale din Polonia. De atunci, organizația s-a dezvoltat într-un centru pentru ajutorarea tuturor est-europenilor. Intrarea în UE a țărilor est-europene în 2004 și în 2007, care a dus la creșterea numărului de muncitori migranți din aceste țări, a dus la focusarea serviciilor organizației în sprijinul comunităților formate de aceștia.

Organizația oferă ajutor imigranţilor est-europeni din grupul ţărilor A10 (Bulgaria, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Slovenia) care locuiesc în Londra. Persoanele din medii dezavantajate, persoanele vulnerabile și migranții care se află în situații critice pot cere sfat de la EEAC.

—————————————

„Vrem să comunicăm oamenilor ce drepturi au. Din activitatea de până acum, am văzut că unii cred că au aceleași drepturi cu britanicii, ceea ce nu este adevărat. Iar alții cred că nu au niciun drept, ceea ce, din nou, nu este adevărat. Dar, în același timp, este important să știe și care le sunt responsabilitățile.”

Barbara Drozdowicz, director EEAC

—————————————

Viziunea organizației este de a-i vedea pe est-europeni trăind vieți împlinite în locuințe decente, cu salarii care le acoperă existența și integrați în comunitățile în care trăiesc, unde pot socializa sau accesa sprijinul necesar. EEAC lucrează pentru oferirea unui grad de independență vieților est-europenilor, pentru informarea acestora astfel încât să le ofere posibilitatea de alegere, să le îmbogățească cunoașterea și abilitățile necesare traiului într-o țară adoptivă.

„Românii sunt una dintre principalele comunități pe care noi le ajutăm. Căutăm să ne facem cunoscuți în cadrul comunității românești din Londra. Lucrăm cu oameni care trăiesc în sărăcie sau sunt excluși social. Cu cei care nu își permit să acceseze sfaturi specializate, fie pentru că trebuie plătite, fie pentru că nu cunosc limba engleză. Serviciile noastre se centrează pe bunăstarea individului dezavantajat. Oferim sfat în privința ajutoarelor sociale, a locuințelor, a opțiunilor pentru persoanele care sunt în pericol de a-și pierde locuința, a drepturilor pe care le au dacă sunt angajați. Oricine care locuiește în Londra ne poate contacta”, ne spune Barbara Drozdowicz, director EEAC.

—————————————

„Vrem să-i informăm pe români în domeniile în care sunt implicați. Sectorul drepturilor de angajat este unul foarte important. Se întâmplă foarte des ca aceștia să nu fie plătiți sau să nu fie plătiți la timp, pentru că mulți au contracte de self-employed sau contracte dezavantajoase. Faptul că majoritatea oamenilor vin în Marea Britanie să muncească face sectorul muncii cel mai important pentru migranți.”

Barbara Drozdowicz, director EEAC

—————————————

 

Destrămarea familiilor, o problemă tot mai întâlnită

Organizația are ca scop oferirea de sfaturi imparțiale, recomandarea către servicii mai specializate și cercetarea factorilor care duc la îngreunarea vieților imigranților. „După schimbările în legislația privitoare la ajutoarele de stat, a devenit foarte dificil pentru migranți să ceară ceva de la guvernul britanic. De fapt, chiar și pentru oamenii care lucrează aici de ani de zile și s-au stabilit aici este foarte greu să acceadă la fonduri de stat, apar probleme de discriminare și o îngreunare a situației în care se află oamenii. Criteriile de eligibilitate s-au schimbat și este foarte greu să ceri ajutorul. Aceasta este o problemă de care mulți români s-au lovit”, explică Barbara Drozdowicz.

„O altă preocupare a noastră, tot mai mare, este pentru oamenii care nu au un venit. În plus, ruperea familiilor este o problemă des întâlnită în comunitățile de migranți est-europeni. Un scenariu des întâlnit este de exemplu cazul unei mame singure, care nu este de foarte mult timp în Marea Britanie, care s-a separat de partener și care trebuie să întrețină familia. În prezent este foarte greu ca această persoană să primească ajutor social. Și singura soluție este să intre în câmpul muncii, ceea ce este mai greu pentru persoanele care au în grijă copii”, declară directoarea organizației dedicate în a ajuta aceste persoane vulnerabile.

Românii sunt a doua comunitate est-europeană ca mărime din Marea Britanie, drept pentru care evoluția lor este de interes pentru organizațiile non-profit. „Majoritatea românilor pe care îi ajutăm sunt nou-veniți, de un an, maxim doi. Mulți nu au familie aici sau prieteni ori dacă au, și aceștia pot fi presați de aceleași probleme. Astfel ei pot ajunge în situații critice și nu știu unde să ceară ajutor. De asemenea, am observat o creștere a numărului de români care vin la noi pe probleme de muncă, poate și pentru că, pentru o vreme, am avut o angajată româncă pe postul de consultant în sectorul muncii”, spune directoarea EEAC.

—————————————

Organizația caritabilă oferă consultanță cetățenilor est-europeni care:

  • riscă să îşi piardă locuinţa din cauză că nu au fondurile necesare pentru a-şi plăti chiria sau au restanţe/datorii foarte mari şi riscă să fie evacuaţi;
  • au probleme la locul de muncă, unde sunt exploataţi sau abuzaţi, ori salariile le sunt suspendate în mod nejustificat;
  • sunt în vârstă sau se simt izolaţi şi au nevoie de ajutor;
  • se află în dificultate în interacțiunea cu departamentul pentru ajutoare sociale.

—————————————

 

Nu aruncați corespondența oficială

În ceea ce privește interacțiunea cu autoritățile, românii trebuie să învețe să reacționeze prompt, nu să ignore anumite situații neplăcute. „Este foarte important cât de repede reacționezi la lucrurile care se întâmplă. Dacă primești o scrisoare de la primăria unde locuiești, nu o arunca. Am observat că mulți aruncă hârtia și cred că totul va trece. De exemplu, cineva vine cu o scrisoare de evacuare și când îl întrebăm de anterioarele scrisori primite, el ne spune că le-a aruncat pe toate. Este extrem de important în aceste cazuri cum comunici cu autoritățile. Problema nu pleacă dacă arunci scrisorile. În orice domeniu, sunt termene limită până la care se poate face ceva legal. De exemplu, în cazul câmpului muncii, nu trebuie să treacă mai mult de trei luni de la incidentul cu pricina; dacă ți-a fost refuzată aplicația pentru alocația copilului, există un termen limită de patru săptămâni până la care poți să faci apel, și așa mai departe. Coordonarea în timp este esențială”, ne explică Barbara Drozdowicz.

Românii au devenit o prezență tot mai mare în Londra, dar și în birourile EEAC. „Am investit timp în a ne face cunoscuți printre români, prin sesiuni de informare. Vrem ca românii să știe despre noi și să ne poată găsi ușor. Am avut diverse evenimente în locuri unde se strâng membrii comunității, cum sunt bisericile, unde am prezentat diverse aspecte ale vieții de imigrant și i-am pus în temă pe români despre domeniile în care este foarte important să își cunoască drepturile. Am avut prezentări la Institutul Cultural Român și la bisericile de cartier sau din centru”, ne mai spune directoarea organizației, care își propune să continue aceste informări pentru comunitatea românească.

Pentru cei care nu cunosc limba engleză, organizația aduce și translatori: „Am observat că oamenii care vin la noi știu engleza, dar când observăm că există o barieră lingvistică destul de mare, oferim și serviciul de traducere. Practic, lucrăm cu voluntari și pentru că suntem o organizație mică, nu îi putem avea disponibili tot timpul, pentru fiecare limbă în parte. Dar când este nevoie, facem programul în așa fel încât să fie cineva care să interpreteze și să ajute la comunicarea cu consultantul. În mare parte din zilele săptămânii avem translatori români”, mai face cunoscut directoarea.

—————————————

Cei care au nevoie de ajutor pot suna la numărul 020 8741 1288 pentru a discuta problemele cu care se confruntă. Consultantul vă va sfătui dacă este necesară o programare pentru o eventuală discuție față în față. Alternativ, vă puteți prezenta la biroul EEAC dimineața pentru a prinde un loc la sesiunile scurte cu consilierii tip „drop-in”. Linia 0800 121 4226 (de la 9.30 la 16.00) este dedicată consultanței la telefon.

—————————————

Autor articol: Anamaria Sandra

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!