Oțelul: în continuare în derivă

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 26 iunie 2014

540 otelul galati

Reluarea pregătirilor la Oţelul a arătat că formația este în aceeaşi situaţie absolut critică în care a ajuns după ce Dan Adamescu a scos banii din club, pentru a-l băga apoi în insolvenţă.

Deşi în urmă cu o săptămână Lucian Ciofoaia, administratorul special al Oţelului, declara că antrenorul va fi prezentat la reunirea lotului, acest lucru nu s-a produs, iar primul antrenament a fost condus de Constantin Schumacher, principalul din sezonul trecut de la Oţelul II, despre care se știa că va fi și secund la echipa mare.

„Încă nu am luat o decizie privind antrenorul principal, o vom face până miercuri sau cel târziu până la plecarea în cantonament”, a declarat Ciofoaia, care a mai spus că va fi efectuat un stagiu de pregătire centralizată în Slovacia, începând din 30 iunie.

De asemenea, la reunire n-a fost prezent vreun reprezentant al firmei australiene care a anunţat că ar fi preluat managementul sportiv al clubului. „Cei de la Aspen Alpine Management desfăşoară un audit la club”, a explicat Ciofoaia absența lor.

Noutatea în ceea ce priveşte conducerea clubului a fost Andrei Rusu, director al unui departament nou, cel de scouting. Acesta a spus că sunt discuţii cu mai mulţi jucători care sunt doriţi la Oţelul. „Vom testa mulţi jucători în Slovacia, intenţionăm să aducem jucători din străinătate, ne orientăm în special spre fotbalişti tineri din ligile inferioare din Germania, dornici de afirmare”, a spus Andrei Rusu.

El a mai adăugat că sunt discuţii foarte avansate şi cu jucători români, printre cei anunțați fiind Janos Szekely (31 de ani), care a mai jucat la Oţelul în 2007-2008, de unde a plecat la Steaua. Au mai fost spuse şi numele atacanţilor Marius Bâtfoi şi Cristian Cristea, cu care se pare că negocierile sunt destul de avansate. Primul vine de la FCM Dunărea Galaţi, Bâtfoi participând la antrenamentul Oţelului, iar Cristea (26 de ani) a fost ultima dată la Farul Constanţa, unde a jucat în doar în cinci partide. El şi-a început cariera în România la FC Snagov, după ce s-a format la echipe din Italia şi Franţa şi a mai trecut pe la Viitorul Constanţa sau ASA Târgu Mureş. Înainte de a ajunge la Farul, a fost legitimat jumătate de an la echipa australiană Southern Stars din Melbourne.

La primul antrenament au participat 20 de jucători. Lucian Ciofoaia a anunțat că la o parte din aceşti fotbaliști, chiar şi dintre cei aflaţi încă sub contract, se va renunţa: „Sunt unii care nu mai doresc să joace pentru echipa Galaţiului, nu pot fi ţinuţi cu forţa.”

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!