Otelul, fara oras pe sigla

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 24 februarie 2014

523 otelul galatiActionariatul clubului Otelul a anuntat ca pregateste un eveniment special in care vor fi anuntate unele schimbari la formatia de pe malul Dunarii. La eveniment se vor lansa noile modele de echipament de joc, o mascota si un nou imn.

Mai mult, conducatorii pregatesc si o noua sigla, una de pe care va disparea cuvantul „Galati”, dar si turnurile cetatii care simbolizeaza orasul.

In schimb, au aparut doi lei de culoare argintie si numarul 50 (anii de cand exista echipa), idee care este total respinsa de suporterii Otelului.

Liga Suporterilor Galateni 1993, gruparile de suporteri Steel Boys, Ultra Sud, Peluza Sud Galati si comunitatea online Dunarea Batrana au transmis un comunicat prin care isi exprima indignarea fata de schimbarile din sigla, dar si fata de culorile echipamentului pentru meciurile din deplasare, negru si verde, in conditiile in care cele traditionale sunt rosu-alb-albastru. Fanii spun ca se incearca distrugerea identitatii clubului.

„Se lucreaza si la schimbarea siglei clubului, iar modelul propus de conducerea din partea TNG este absolut hidos, scapand de toate elementele care aduceau aminte de Galati si aducand elemente noi, care nu au nimic in comun cu echipa de la Dunare, cu traditia noastra sau cu blazonul formatiei ros-alb-albastre! Daca peste faptul ca echipamentul de deplasare ar urma sa fie negru-verde putem trece sau ne putem gandi ca un imn in plus nu strica niciodata, in cazul emblemei, lucrurile sunt foarte grave, aceasta reprezentand identitatea echipei. Dupa ce au mutat sediul clubului la Bucuresti, au scos numele Galati din acte si au creat un nou site oficial in care, la fel, numele Galati nu este prezent, acum se incearca distrugerea cu buna stiinta a identitatii clubului nostru. De pe noua sigla a clubului ar urma sa dispara toate elementele definitorii ale orasului Galati, in primul rand numele, dar si zidul de deasupra emblemei asociat cu municipiul nostru!”, spun ei.

Suporterii s-au aratat indignati ca echipa ar putea fi mutata in alt oras. „Este tot mai clar ca se doreste disparitia oricarei urme de identificare cu Galatiul a echipei fanion a orasului! Din acest motiv, Liga Suporterilor Galateni 1993, gruparile Steel Boys, Ultra Sud, Peluza Sud Galati si comunitatea online a fanilor otelari Dunarea Batrana fac un apel catre presedintele Consiliului de Administratie, domnul Lucian Ciofoaia, sa se mai gandeasca in privinta incercarii de a distruge orice urma de identificare a echipei Otelul cu orasul Galati. De ce dispare constant numele orasului de pe orice este legat de club? Ce urmeaza, mutarea echipei in alt oras!? Pentru intreaga conducere TNG avem un mesaj: Nu exista Otelul fara Galati si nici Galati fara Otelul. Va cerem sa renuntati la ideea de a ne schimba emblema cea mai de pret. Stema din 2006 poate nu este cea mai reprezentativa, dar pe ea troneaza cele mai frumoase culori pentru noi, alaturi de numele unei echipe de legenda si orasul care i-a fost mama si tata. Cerem respect pentru suporterii galateni, dar in special respect pentru orasul in care va desfasurati activitatea!”, mai spun suporterii.


Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!