Oțelul Galați se vinde!

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 24 martie 2014

527 otelul galati

Oţelul Galaţi a pierdut în faţa Ceahlăului, 0-1, chiar pe propriul teren, și viitorul echipei este unul care, la prima vedere, pare extrem de sumbru.

După încheierea jocului, directorul general al clubului a spus că a fost înştiinţat de acţionarul Oţelului, Dan Adamescu, că negociază pentru vânzarea clubului.

„Am fost sunat de către domnul Adamescu care m-a anunţat că în proporţie de 90% avem un alt patron. Dânsul a bătut palma cu noul investitor. În 2 zile, vom afla numele noului proprietar. E vorba de un investitor român, dar nu pot da mai multe detalii. Suntem optimişti că totul va căpăta o conotaţie pozitivă la Oţelul. Din această cauză au fost şi întârzieri la plata salariilor. Am vorbit şi cu băieţii în vestiar, le-am explicat situaţia şi sperăm ca totul să fie în regulă”, a spus Narcis Răducan.

Intenţiile lui Adamescu nu sunt o premieră. La începutul lui 2013, miliardarul care deţine societatea de asigurări Astra şi Unirea Shopping Center a discutat cu Radu Călin, apropiat al primarului Galaţiului, Marius Stan, pentru a-i vinde clubul.

Călin este acţionar majoritar al companiei Mobilis şi finanţator la formaţia Fortuna Brazi, din liga a treia, la care joacă mai mulţi foşti componenți ai Oţelului. Radu Călin a declarat că a avut mai multe întâlniri cu Adamescu în acest sens, dar nu este dispus să preia finanţarea clubului în orice condiţii. „Sigur că sunt interesat de preluarea clubului, am fost apropiat de Oţelul, am bani de recuperat de acolo. Dar nu am cum să investesc într-o gaură neagră, ştiţi foarte bine situaţia de acolo, cine s-ar băga să ia un club cu datorii de milioane de euro? Până nu se lămureşte situaţia, nici nu se pune problema. Nu s-a întâlnit hoţul cu prostul, am avut zeci de întâlniri cu domnul Adamescu şi n-am rezolvat nimic. Pe mine mă interesează performanţa sportivă, nu altceva. Eu am altă şcoală, nu mă interesează să şterg mizeria făcută de alţii”, a spus Radu Călin.

The Nova Group, firma lui Dan Grigore Adamescu, deţine pachetul majoritar de acțiuni din septembrie 2012.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!