Oțelul neagă retragerea din campionat

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 15 mai 2015

581 otelulConducerea clubului Oțelul Galați infirmă zvonurile potrivit cărora va retrage echipa din campionat, decizie care, conform ROAF, ar duce la pierderea cu scorul de 0-3 a tuturor meciurilor din retur și ar avantaja Steaua în lupta pentru titlul de campioană cu ASA Târgu Mureș.

Într-un comunicat de presă, oficialii gălățeni susțin că echipa, care a retrogradat matematic după înfrângerea cu Astra Giurgiu de luni, va respecta competiția până la sfârșit.

„FC Oțelul Galați ține să infirme cu vehemență zvonistica legată de o posibilă retragere a echipei din campionat. Deși înfrângerea din ultima etapă a consemnat retrogradarea din punct de vedere matematic, Oțelul va respecta competiția, așa cum a făcut-o și până acum, și va disputa ultimele partide din actualul sezon. Din respect pentru suporteri, aceștia vor avea intrarea liberă la meciurile rămase de disputat pe teren propriu. În același timp, ne dorim să ne despărțim de Liga I, competiție pe care am fost angrenați fără întrerupere aproape un sfert de secol, cu o victorie de onoare la Târgu Mureș”, se menționează în comunicatul citat.

În ultimele zile, în presă, mai ales în cea online, au apărut informații potrivit cărora Oțelul Galați, echipă care a învins Steaua cu scorul de 2-1, poate decide campioana în acest an prin retragerea din campionat înainte de disputarea ultimei etape. Conform ROAF, în cazul retragerii, Oțelul pierde toate meciurile disputate în retur cu scorul de 0-3, iar Steaua ar avea 3 puncte în plus care o pot ajuta să câștige titlul.

În momentul de față, ASA Târgu Mureș ocupă prima poziție a clasamentului Ligii I, cu doar un punct în fața ocupantei locului secund, Steaua.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!