OTP cumpără Millennium Bank

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 7 august 2014

OTP Bank România, membră a grupului maghiar OTP, a semnat un contract pentru achiziţia subsidiarei din România a băncii portugheze Millennium bcp. Valoarea tranzacţiei se ridică la 39 milioane de euro, incluzând cumpărarea acţiunilor şi costurile de integrare.

Contractul prevede achiziţia a 100% din acţiunile Millennium Bank România, banca urmând să fie integrată în structura OTP Bank România, după finalizarea formalităţilor legale şi obţinerea aprobărilor necesare, au anunţat reprezentanţii celor două instituţii de credit într-o conferinţă de presă, scrie Mediafax.

Discuţiile dintre OTP şi Millenium au început în luna octombrie a anului trecut, iar pentru a fi încheiată cu succes operaţiunea sunt necesare aprobări din partea Băncii Naţionale a României, Băncii Naţionale a Portugaliei, Comisiei Europene şi Consiliului Concurenţei, potrivit lui Laszlo Diosi, CEO al OTP Bank România.

 

Integrare totală

„Va fi o integrare totală a Millennium, selectăm şi păstrăm cele mai bune părţi din ambele bănci. După ce vor fi toate formalităţile încheiate, estimăm că procesul de integrare va dura circa un an”, a declarat Diosi, citat de Mediafax.

El a explicat că suma necesară tranzacţiei va proveni de la OTP Bank Ungaria, care va opera o majorare de capital la subsidiara din România, probabil la începutul ultimului trimestru al anului.

Millennium Bank are un portofoliu de circa 80.000 de clienţi şi o reţea de 56 de sucursale şi 58 de ATM-uri. În urma tranzacţiei, OTP va avea aproximativ 400.000 de clienţi, aproape 150 de sucursale şi peste 160 de ATM-uri.

Banca preluată ocupa la finele anului trecut poziţia 22 în sistemul bancar, cu active de 2,83 miliarde lei (circa 635 milioane euro) şi o cotă de piaţă de 0,8%. Ca urmare, OTP Bank îşi va majora cota de piaţă la 2,1% şi va urca pe poziţia 11 în topul instituţiilor de credit.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!