Ovidiu Anton a câștigat Eurovision România

Articol publicat in sectiunea Monden pe data 11 martie 2016

Ovidiu Anton_EurovisionOvidiu Anton a câștigat duminică seară finala Eurovision România, urmând să ne reprezinte țara la competiția de la Stockholm. Iată cine este artistul care a încercat, aproape în fiecare an, din 2010 încoace să câștige Selecția Națională Eurovision.

Piesa lui, Moment of Silence, a primit cele mai multe voturi din partea publicului, mai exact, 6.585, artistul reușind, în sfârșit, după mulți ani de încercări, să reprezinte România la concursul internațional.

Ovidiu Anton studiază muzica încă din copilarie și s-a remarcat în urmă cu 11 ani câștigând, la TVR, Școala Vedetelor.

Artistul studiază canto și chitara de la 6 ani și a absolvit școala de muzică la chitară clasică și pian.

A câștigat numeroase premii de-a lungul timpului la festivaluri naționale de interpretare și compoziție, printre care și Mamaia, în 2003, când a obținut locul 2, dar și în 2011, locul 2 la secțiunea Rock.

În 2005 a fost ales câștigător al emisiunii Școala Vedetelor de la TVR și a reprezentat România la Cerbul de Aur.

A fost prezent în finala Eurovision România în 2010 împreună cu trupa în care activa. În 2012 și 2013 a participat la Eurovision cu piesele „I Walk Alone” și „Run Away With Me Tonight”, compoziții proprii.

În 2014 a participat la X Factor România.

În 2015, Ovidiu Anton s-a numărat printre cei 12 finaliști Eurovision România cu melodia „Still Alive”, compusă de o echipă din Suedia, piesă cu care s-a clasat al treilea în finală.

Ovidiu este căsătorit cu Diana, împreună având o fetiță de 5 ani.

Autor articol: Bianca Radulescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!