Oxford-ul nu este atât de departe precum pare. Drumul unei românce spre faimoasa universitate

Articol publicat in sectiunea Educaţie şi învăţământ, Poveşti româneşti pe data 14 septembrie 2015

Mulți sunt românii care visează să studieze la o universitate prestigioasă din Marea Britanie, așa cum este Oxford University, însă doar puțini își văd visul cu ochii. Iar Andreea Itu este o tânără absolventă de liceu din București, care și-a văzut dorința îndeplinită. Începând din luna octombrie 2015, Andreea va studia la University of Oxford.

Potrivit jurnaliștilor de la Adevărul, pasiunea în studiul limbii engleze a fost fundația drumului de a studia la o universitate prestigioasă. Tânăra a început să studieze limba engleză încă din primii ani de școală.

 La sfârșitul ciclului primar, Andreea a promovat examenul pentru admiterea în clasa de engleză intensiv cu punctaj maxim. A urmat participarea la prima ediție a concursului național de creație în limba engleză Shakespeare School Essay Competition, în 2009, la care a câștigat premiul întâi. Motivată de aceste rezultate și de pasiunea sa, Andreea și-a continuat studiul limbii engleze. „Cursurile pe care le-am frecventat la Shakespeare School mi-au fost de un real ajutor în pregătirea pentru susținerea examenelor FCE, în 2010, și IELTS, în vara anului trecut. Orele de curs interactive, la care am luat parte cu plăcere de fiecare dată, au contribuit la obținerea unor rezultate foarte bune. Nota 8.5 (9 fiind cea maximă) pe care am obținut-o la examenul IELTS a îndeplinit cu ușurință condițiile nivelului de limbă engleză impuse de cele cinci universități din Marea Britanie la care am aplicat, inclusiv de University of Oxford, unde voi fi studentă, începând din luna octombrie”, spune Andreea Itu.

Andreea este un exemplu de urmat pentru orice copil sau tânăr român, demonstrând prin povestea drumului său către Oxford că performanța este întotdeauna rezultatul pasiunii, mai scrie Adevărul.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!