Păcăliți cu joburi fictive în UK

Articol publicat in sectiunea Social pe data 9 mai 2015

Un bărbat din Râmnicu Vâlcea a fost arestat preventiv, fiind acuzat că a înşelat 94 de persoane cărora le-a promis locuri de muncă în străinătate, provocând un prejudiciu de 20.000 de euro. El era căutat de poliţişti din luna ianuarie, dar a fost prins abia acum, relatează Mediafax.

Bărbatul, în vârstă de 27 de ani, administrator al unei firme, a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, pentru înşelăciune, fiind suspectat că a cerut câte 210 euro de la zeci de persoane cărora le-a promis locuri de muncă în Marea Britanie.

Astfel, în luna ianuarie, persoanele respective au venit cu bagajele la locul indicat de presupusul intermediar, pentru fi preluaţi de autocare care să-i transporte în Marea Britanie, însă după câteva ore de aşteptare au constatat că au fost înşelaţi. El este acuzat că a înşelat 94 de persoane, valoarea totală a prejudiciului ridicându-se la 20.000 de euro.

Poliţia Vâlcea, care a primit sesizări din partea celor înşelaţi, a deschis o anchetă în acest caz.

Poliţiştii l-au identificat pe bărbat, însă el nu a fost găsit timp de câteva luni, până acum, când, în urma cooperării cu autorităţile din Spania, poliţiştii români au aflat că suspectul a revenit la Vâlcea din Spania şi l-au găsit pe suspect la locuinţa sa din Râmnicu Vâlcea.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!