Pădureanu, eliberat condiționat

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 8 mai 2015

580 padureanuFostul președinte al Gloriei Bistrița, Jean Pădureanu, condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare în dosarul Transferurilor, ar putea fi eliberat condiționat, după decizia Judecătoriei Sectorului 4, care a fost contestată de procurorii DNA. Contestația se va judeca la Tribunalul București, care va da o decizie definitivă. Până atunci, Jean Pădureanu rămâne în închisoare.

Fostul președinte al clubului de fotbal Gloria Bistrița a fost condamnat definitiv la 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare, pentru înșelăciune, evaziune fiscală și spălare de bani, în dosarul privind transferul unor jucători. Executarea pedepsei a început în ziua în care a fost condamnat și expiră la 3 iulie 2017. Pădureanu a fost încarcerat la Spitalul Penitenciar Jilava.

Tribunalul Ilfov a respins în 12 iunie 2014 cererea lui Jean Pădureanu de întrerupere din motive medicale a executării pedepsei, decizie confirmată de Curtea de Apel București (CAB) în 1 octombrie 2014.

Tribunalul a dispus, după ce a analizat expertiza medicală efectuată de Institutul Național de Medicină Legală, că nu este necesară întreruperea executării pedepsei lui Jean Pădureanu, întrucât bolile de care acesta suferă pot fi supravegheate și tratate și în rețeaua penitenciară.

Avocatul lui Jean Pădureanu declara, în 12 iunie, că decizia Tribunalului Ilfov, ca el să rămână încarcerat, nu este corectă, întrucât starea sa de sănătate se agravează pe zi ce trece, are pierderi de memorie și merge cu însoțitor.

Ministrul justiției, Robert Cazanciuc, a spus, în 23 septembrie, că a primit o cerere de grațiere a pedepsei lui Jean Pădureanu, care este în curs de soluționare, precizând că probabil într-o săptămână sau două va fi dat un răspuns.

Alături de Jean Pădureanu au fost condamnați, în dosarul Transferurilor, George Copos, la 3 ani și 8 luni, Mihai Stoica, la 3 ani și 6 luni, Cristian Borcea și Ioan Becali, la câte 6 ani și 4 luni, Victor Becali, la 4 ani și 8 luni, Gheorghe Popescu, la 3 ani, 1 lună și 10 zile, și Gheorghe Nețoiu, la 3 ani și 4 luni de închisoare, toți fiind încarcerați din 4 martie.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!