„Păi, sunt gay!” „Ah, da? Atunci nu te mai expulzăm!”

Articol publicat in sectiunea Imigranţi în UK, UK la zi pe data 1 decembrie 2015

uk-albanez-imigrant-ilegal-prins-de-politie

Un puşcăriaş albanez, azilant în Marea Britanie, nu va mai fi expulzat în ţara sa natală pentru că a reieşit că este homosexual, chiar dacă în Albania drepturile sale sunt protejate de lege.

În ultimii ani, Albania s-a aliniat şi ea la noua cultură care acceptă în societate homosexualitatea. Vara aceasta, chiar s-a votat legea care garantează drepturile grupului LGBT.

Chiar şi aşa, albanezul de doar 19 ani, care a ajuns ilegal în Marea Britanie folosind un paşaport fals de cetăţean italian, insistă că nu va fi în siguranţă în Albania, datorită sexualităţii sale, iar avocaţii specializaţi pe drepturile omului sunt de părere că cererea albanezului are toate şansele să fie aprobată.

David Simister, consilier UKIP, este revoltat de această situaţie şi propune o distanţare de legislaţia în vigoare în UK privind drepturile omului.

Albanezul susţine că a cumpărat paşaportul din Italia, în schimbul sumei de £6.000. S-a descoperit ulterior că paşaportul făcea parte dintr-un set de mai multe paşapoarte furate la Roma.

Cu acest document de identitate, albanezul a obţinut cu uşurinţă un loc de muncă la o spălătorie auto, a reuşit să-şi deschidă un cont bancar şi chiar a făcut transferuri de bani către familia sa din ţara natală. Totul s-a terminat însă în momentul în care a trimis paşaportul la DVLA pentru a obţine un permis de conducere britanic. Funcţionarul DVLA a sesizat că paşaportul nu era în regulă şi a anunţat poliţia, care l-a interceptat în scurt timp.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!