Paltonul, în funcţie de forma corpului

Articol publicat in sectiunea Femina pe data 18 septembrie 2014

palton_1Dacă ai şolduri late

Paltoanele evazate ţi se potrivesc! Specialiştii te sfătuiesc să alegi paltoane care sunt strânse în partea superioară, pentru a-ţi sublinia talia şi a masca eventualele probleme ale zonei inferioare a corpului. În general, şi atunci când alegi fuste sau rochii, alege croieli în A, tocmai pentru a marca o talie îngustă şi a deghiza şoldurile. Atunci când vine vorba de croiala paltonului, poţi echilibra silueta alegând modele cu umerii marcaţi prin epoleţi sau alte detalii.

 

Dacă eşti mignonă

Optează pentru un palton a cărui lungime este deasupra genunchiului, deoarece un palton mai lung, chiar dacă este măsura ta, va părea prea mare comparativ cu statura ta. Un astfel de palton ¾ îţi va alungi silueta. Evită mânecile evazate şi mergi pe o croială cu linii drepte pentru a păstra proporţiile. O altă opţiune care te va avantaja sunt paltoanele cu croiala empire. Dacă vrei să îţi accentuezi talia, alege o curea subţire sau una din acelaşi material ca şi paltonul.

 

Dacă ai bustul mare

Alege un palton cu un singur rând de nasturi. Caută modele care sunt simple în partea superioară. Nasturii mari, pernuţele pentru umeri, epoleţii sau alte detalii adăugate paltonului nu fac decât să îţi mărească optic partea superioară a corpului, adăugând volum. Decolteul în V este perfect pentru tine. Un truc pe care este bine să ţi-l aminteşti este faptul că liniile şi cusăturile verticale subţiază.

 

Dacă eşti înaltă

Alege un palton care să-ţi vină perfect la mâneci. Dacă mâneca este mai scurtă decât trebuie, vei da senzaţia că porţi un palton prea mic. O idee bună este să alegi un model cu nasturi contrastanţi sau o curea mare în talie care să îţi subţieze talia. Poţi alege modele de paltoane lungi, clasice, dar poţi opta şi pentru paltoane până sub genunchi.

 

Dacă eşti plinuţă

Un palton în stil empire poate să îţi lungească silueta, să ascundă un abdomen nu tocmai plat şi să accentueze bustul. Alege croieli simple, până la genunchi. Evită modele de paltoane voluminoase, deoarece te vor face să pari mai mare decât eşti. O curea frumoasă poate crea o ţinută echilibrat, mascând burtica şi ajutându-te să obţii o siluetă tip clepsidră.

 

Dacă ai o siluetă androgină

Siluetele atletice au nevoie de paltoane care să creeze iluzia unor forme feminine. Prin urmare, paltoanele cu forme accentuate şi cu umeri marcaţi sunt cele mai potrivite. O curea potrivită adăugată în talie va oferi un plus de feminitate, iar buzunarele şi detaliile plasate strategic, în zonele pe care vrei să le accentuezi, vor oferi un plus de volum. Rezultatul va fi o siluetă feminină, cu forme bine puse în evidenţă. Poţi opta pentru paltonaşe mai scurte, tip jachetă, dar şi cele până deasupra genunchiului, în A te avantajează.

 

Dacă ai bustul mic

Alege paltoane cu diferite detalii în partea superioară, cu un guler voluminos, volane sau nasturi dubli, care atrag atenţia. Dacă ai umerii înguşti, profită de trendul military care este la modă în acest sezon şi alege un palton cu epoleţi. Paltoanele în acest stil pun accent pe partea superioară a corpului, oferind volum, avantajându-ţi astfel forma corpului.

 

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!