Pandurii și Brașovul, la rând?

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 28 noiembrie 2014

560 dragomirDumitru Dragomir, fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, a declarat că în curând alte două cluburi din Liga I vor intra în atenţia autorităţilor, FC Braşov şi Pandurii Târgu Jiu. Declarațiile sunt date în contextul în care la începutul săptămânii directorul general al clubului de fotbal Petrolul Ploieşti, Marius Bucuroiu, şi fraţii Daniel şi Nicolae Capră, toţi trei acţionari ai clubului, au fost ridicaţi de procurorii DIICOT Ploieşti şi duşi la audieri, în dosarul privind gruparea suspectată de evaziune, cu un prejudiciu de 15 milioane de euro.

“Mai ştiu de două cluburi care în curând vor intra în malaxor. Nu ştiu de la justiţie, ştiu de acolo, local. Craiova nu are mari probleme. La Braşov va fi deranj mare în curând. Se ajunge în situaţia asta pentru că patronii adevăraţi au fost puţini şi au rămas foarte puţini. Restul au intrat ca să se pricopsească şi ca să îşi facă nume. Majoritatea cluburilor trăiesc din banii de la televiziuni, iar unii patroni au luat şi din aceşti bani. O să vedeţi la Braşov când se sparge treaba asta. În curând şi la Târgu Jiu, dar şi la Braşov se va sparge un buboi mare”, a spus Dragomir despre situația din Liga I.

Dumitru Dragomir a mai declarat că fostul finanţator al FC Petrolul Florian Walter nu este implicat în acest caz. “Walter nu a făcut nimic, nu se pretează la nimic”, a decretat Dragomir.

Dragomir a mai precizat că trebuie găsită o variantă legală prin care cluburile să poată fi finanţate de către autorităţile locale. “Asta cred că va fi imperios necesar pe viitor să se facă, dacă nu, fotbalul se distruge, dispare. Să se facă un cadru legal prin care cluburile să fie finanţate din bani publici. Vreo şase cluburi sunt ţinute cu bani publici, dintre care vreo patru retrogradează”, a mai spus el.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!