Pantilimon, cel mai bun sezon al său

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 13 martie 2015

573 pantilimonCostel Pantilimon, portarul echipei Sunderland și al naționalei României, ocupă locul al doilea într-un clasament al baloanelor salvate la meciurile din Premier League. Românul are un procentaj de 80%, el fiind devansat doar de columbianul David Ospina (Arsenal Londra), cu 84%, spun analizele făcute de caughtoffside.com.

Pe poziţia a treia a topului se regăsește polonezul Lukasz Fabianski (Swansea City) cu 74,4% mingi salvate. Pantilimon se situează cu mult înaintea lui Joe Hart, fostul său coechipier de la Manchester City, care ocupă poziţia a şaptea, cu 72 de procente, aceasta fiind și o victorie personală în fața celui care a fost preferat întotdeauna ca titular.

Coechipierul lui Pantilimon, mijlocaşul Jack Rodwell, a lăudat după meciul cu Hull City prestaţiile portarului român din acest sezon.

„Lumea tot timpul se uită la cine înscrie, dar nu se uită la cine salvează la cealaltă poartă. Costel a salvat meciul cu Hull şi a fost genial pentru noi. Sper să continue aşa”, a spus Rodwell, despre care hereisthecity.com spune că a avut prestaţii mediocre de când a fost transferat de la Manchester City în schimbul a 12 milioane de lire sterline.

Conform hereisthecity.com, românul a fost unul dintre cei mai buni jucători ai echipei Sunderland în acest sezon, fiind considerat cea mai bună achiziţie din vara trecută, când a sosit la echipă fiind liber de contract.

Iată cum arată topul primilor zece portari din Premier League, care au evoluat minimum 450 de minute în acest sezon:

 

  1. David Ospina (Arsenal) – 84%
  2. Costel Pantilimon (Sunderland) – 80%
  3. Lukasz Fabianski (Swansea City) – 74,4%
  4. David de Gea (Manchester United) – 74,3%
  5. Adrian (West Ham United) – 74%
  6. Fraser Forster (Southampton) – 73%
  7. Joe Hart (Manchester City) – 72%
  8. Simon Mignolet (FC Liverpool) – 71,6%
  9. Joel (Everton) – 71,4%
  10. Hugo Lloris (Tottenham Hotspur) – 71,1%

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!