Pantilimon, cotă maximă

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 20 februarie 2015

570 pantilimonDupă trei sezoane petrecute în tricoul lui Manchester City, dar petrecute mai mult pe banca de rezerve, românul Costel Pantilimon a plecat liber de contract şi a semnat cu Sunderland. Acolo nu a avut nevoie de foarte mult timp să se impună în faţa titularului Vito Mannone, iar acum fostul portar al lui Poli Timişoara este un om de bază în echipa lui Gustavo Poyet.

În ciuda faptului că Sunderland se află momentan pe locul 15 în Premier League, meciurile făcute de Pantilimon sunt lăudate după fiecare etapă în care joacă. Meciurile bune ale românului s-au reflectat, aşa cum era de aşteptat, direct în cota sa de piaţă. Cei de la transfermarkt.de au actualizat valoarea internaționalului nostru şi consideră acum că portarul a ajuns la vârful de performanţă al carierei. Valoarea sa actuală este de 5 milioane de euro, de 2,5 ori mai mare decât era în vară, când a plecat de la Manchester City. Până la acest punct, valoarea maximă de piață pe care o atinsese Pantilimon a fost în februarie 2012, după transferul la formaţia din Manchester.

Încă o veste bună este că de la lansarea site-ului TransferMarkt, undeva la începutul anului 2000, niciun alt portar român nu a fost cotat la o sumă atât de mare. Cota oferită lui Pantilimon devine în acest caz un record pentru portarii din România.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!