Pantilimon, debut la Sunderland

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 7 noiembrie 2014

557 costel pantilimonCostel Pantilimon a debutat pentru Sunderland în Premier League, în meciul tranșat de echipa sa cu 3-1 în faţa lui Crystal Palace. Evoluţia românului a fost foarte apreciată.

Internaţionalul român spera să scape prin transferul la Sunderland de coşmarul băncii de rezervă pe care trăit la City. N-a avut însă prea mult noroc. Vito Mannone s-a descurcat bine în acest început de sezon, iar Pantilimon a stat pe banca de rezerve în primele nouă etape din Premier League.

Antrenorul Gustavo Poyet i-a dat o şansă la meciul cu Crystal Palace, iar Pantilimon a reușit să nu dezamăgească. Fostul portar al lui Poli a avut o evoluţie extrem de sigură, însă a fost ajutat inclusiv de jocul slab făcut de gazde. În prima repriză, Pantilimon n-a avut nici un şut de apărat. A șomat, cum se spune.

S-a remarcat mai ales în partea a doua a meciului, în clipa când a scos o minge de pe linia porţii şi a avut mai multe intervenţii excelente. Pentru evoluţia de luni seara, site-ul de statistică whoscored.com l-a introdus în cea mai bună echipă a etapei din Premier League, cu o notă de 7.62.

Performanţa lui Pantilimon vine într-un moment în care tot mai mulţi fani al lui Manchester City, fosta echipă a românului, şi-au manifestat nemulţumirea faţă de aducerea lui Willy Caballero pentru a-i face concurenţă lui Joe Hart. Mulţi dintre aceştia îl regretă pe Pantilimon, care a primit extrem de puţine şanse în perioada în care a apărat culorile echipei din Manchester.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!