Pantilimon, dorit de West Ham

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 12 iunie 2014

538 costel pantilimonRomânul Costel Pantilimon, portar al naționalei României, este aproape de un transfer care îi va permite să joace şi din sezonul viitor în Premier League, ba poate să fie și titular. Portarul de 27 de ani, care a devenit liber de contract în vară după ce angajamentul cu Manchester City i-a expirat, este pe lista de transferuri a lui West Ham.

Daily Mail spune că dorinţa managerului Sam Allardyce de a-l aduce pe Pantilimon la gruparea londoneză este mai mult decât ciudată, având în vedere că tocmai a fost semnată prelungirea angajamentului veteranului finlandez Jussi Jääskeläinen (39 de ani). Acesta şi-a pierdut în iarnă postul de titular în favoarea spaniolului Adrian (27 de ani), dar speră că va reuşi să îi ia faţa acestuia în viitoarea stagiune. Sosirea lui Pantilimon, mai ales în forma în care este românul, ar putea, însă, să le strice planurile celor doi și el să fie titularul postului.

Misiunea finlandezului ar putea fi îngreunată de apariţia lui Pantilimon în lotul lui West Ham. Fosta rezervă a lui Joe Hart s-a remarcat prin câteva evoluţii decente la Manchester City în sezonul precedent, dar nu a rezistat în poartă foarte multe jocuri. În total, Pantilimon a adunat 18 prezenţe, în care a primit 15 goluri, iar nouă dintre partide le-a terminat fără să primească gol.

Pantilimon a cucerit cinci trofee la Manchester City: două titluri, o Cupă a Angliei şi două Supercupe, cota sa, după transfermarkt.de, este de 2.500.000 de euro.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!