Pantilimon, fantastic

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 8 mai 2015

580 pantilimon

Portarul echipei Sunderland, Costel Pantilimon, a declarat după remiza cu Stoke City, în urma căreia echipa sa a ajuns pe locurile retrogradabile, că trupa pregătită de Dick Advocaat trebuie să dea dovadă de tărie de caracter pentru a ieși cât mai repede din această zonă.

„Este dificil să pici pe locurile retrogradabile, nu este ușor. Acesta este momentul când trebuie să jucăm bine. Sper ca atunci când sezonul se va încheia, să fim încă în Premier League. Trebuie să ne gândim doar la noi, nu la ce fac ceilalți. Dacă vom obține punctele de care avem nevoie, atunci totul va fi bine. Este simplu”, a spus Pantilimon, conform chroniclelive.co.uk.

Costel Pantilmon crede că evoluția din a doua repriză cu Stoke City le va da încredere jucătorilor pregătiți de Dick Advocaat. „Este important că am luat un punct la Stoke. Cel mai important lucru este că am jucat bine și că ne-am creat ocazii. Am început să ne îmbunătățim jocul și sper să evoluăm la fel și cu Sunderland. Pentru încrederea noastră este bine că am jucat un fotbal bun în a doua repriză”, a completat el.

Site-ul de analiză Rotowire susține că Pantilimon a avut o evoluție fantastică, reușind să apere șapte șuturi ale adversarilor. „Pantilimon a fost din nou fantastic în meciul de sâmbătă cu Stoke, când a avut șapte parade. Pantilimon a avut 96 de mingi salvate în cele 24 de meciuri jucate și ar fi fost lider între portari dacă ar fi început sezonul ca titular. Jucătorul de 2,03 metri este unul dintre cei mai talentați portari din Premier League și se pare că marile cluburi vor fi pe urmele sale din vară, având în vedere forma impresionantă. Obiectivul pe termen scurt al lui Pantilimon este să păstreze pe Sunderland în Premier League și va încerca să continue forma bună în meciul de sâmbătă cu Southampton”, a notat rotowire.com.

Un alt site, rokerreport.sbnation.com, a remarcat evoluțiile bune ale lui Pantilimon din acest sezon, el aflându-se în apropierea portarului echipei FC Liverpool, Simon Mignolet.

„Până acum, Pantilimon a jucat 26 de meciuri, în 10 a păstrat poarta intactă și a încasat 33 de goluri. Este o statistică acceptabilă, având în vedere că a venit liber de contract. Totuși, analizând datele din 3 noiembrie 2014, când a debutat pentru Sunderland, și până acum, Pantilimon se află alături de cei mai buni portari din Premier League. Pantilimon se află pe locul doi între portarii cu cele mai multe meciuri fără gol primit (10). Doar Simon Mignolet (FC Liverpool) are mai multe. De asemenea, el a prins 90 de mingi de centrări, ceea ce îi oferă un procentaj de 99%, este pe locul doi la cele mai multe mingi salvate prin alunecare (50), și e pe trei la mingi salvate (30), iar la totalul mingilor salvate se află pe primul loc, la egalitate cu Lukasz Fabianski (80)”, a scris rokerreport.sbnation.com.

Singurul capitol la care Pantilimon nu se află între primii trei portari este cel al mingilor degajate și care au ajuns la coechipieri. „Pantilimon se află pe locul 9 la mingile degajate din aut de poartă, 53% dintre acestea ajungând la coechipieri. Nu este nemaipomenit, dar este singurul capitol la care nu se află în top 3. Reflexele sale la mingile șutate din apropiere sunt și ele sub semnul întrebării, dar având în vedere înălțimea sa, era de așteptat. Aceste statistici, combinate cu media de 1,3 goluri primite pe meci și 33% din meciuri fără gol primit, susțin cu tărie cât de bun a fost Pantilimon la Sunderland în acest sezon. Adăugați că el are o medie de 3,8 șuturi salvate pe meci și vă puteți da seama în ce situație dificilă s-ar fi aflat Sunderland fără el. Sunderland se află în zona retrogradării și asta arată cât de vital este românul”, a mai notat rokerreport.sbnation.com, care crede că Pantilimon ar fi dorit de ACF Fiorentina, la care este legitimat un alt român, Ciprian Tătărușanu.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!