Pantilimon, gata de mutare

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 24 aprilie 2015

578 pantilimonCostel Pantilimon ar putea avea șansa să evolueze din vară la o trupă legendară a Angliei. Dacă Sunderland va retrograda, portarul naționalei va pleca aproape sigur, iar cea mai probabilă destinație în acest moment este Aston Villa, sau cel puțin asta anunță presa engleză.

Adus de „pisicile negre” în vara lui 2014 de la City, Pantilimom a explodat în acest sezon. Inițial a fost rezerva lui Mannone, dar din septembrie, a devenit titularul de drept, iar evoluțiile sale au fost extraordinare. În ciuda acestui fapt, Sunderland se află într-o situație dificilă în clasament, iar dacă formația va lua drumul ligii secunde, este posibil ca cei mai importanți oameni să plece. Printre ei și internaționalul român, care a fost dorit și în trecut de Aston Villa.

Brad Guzan, portarul titular al fostei deținătoare a Cupei Campionilor, a avut evoluții oscilante în acest sezon, așa că șefii se gândesc să îi aducă un contracandidat pe măsură. Pantilimon a fost și în trecut în atenția trupei din Birmingham, iar negocierile se pot relua în vară. Tim Sherwood, fostul antrenor al lui Chiricheș la Spurs, îl apreciază în mod deosebit pe român și le-a transmis șefilor că acest transfer este și pe placul său.

În vârstă de 28 de ani, românul a ajuns la Sunderland vara trecută, liber de contract, și este cotat acum la 5 milioane de euro. Portarul nu este unul care să aibă evoluții fantastice, dar a reușit ca în ultima vreme să se mențină pe o linie ascendentă care să-i dea speranțe că va continua la o echipă decentă.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!