Pantilimon, meci excelent

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 15 mai 2015

581 pantilimonCostel Pantilimon a înregistrat un nou meci fără gol primit în etapa 36 din Anglia, după ce Sunderland s-a impus pe terenul lui Everton, scor 2-0. Aflată pe primul loc retrogradabil (18) înainte de acest meci, Sunderland obține astfel trei puncte imense în lupta pentru evitarea retrogradării. Victoria cu Everton face ca Sunderland să urce până pe locul 14, cu 36 de puncte.

Cele două goluri ale învingătorilor au fost marcate de Graham (’54) și Defoe (’85), însă un mare merit îl are și românul Costel Pantilimon. Acesta a fost considerat de mulți dintre suporterii „pisicilor negre” omul meciului, reușind să blocheze cu succes toate acțiunile gazdelor.

Everton a dominat prima parte a meciului, dar paradele lui Pantilimon și jocul exact în defensivă al lui Sunderland a făcut ca scorul să rămână 0-0 până când Graham a deschis scorul la una dintre puținele acțiuni ofensive ale oaspeților. Pe final, Defoe a marcat din nou pentru Sunderland și a stabilit scorul final.

Pantilimon ajunge astfel la al 11-lea meci din acest sezon fără gol primit și Sunderland are șanse mari să rămână în Premier League și în sezonul viitor.

„Câștigăm împreună, pierdem împreună. Asta e cel mai important. Ne-am arătat valoarea, am arătat ca o echipă în adevăratul sens al cuvântului”, a declarat Costel Pantilimon după meci.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!