Pantilimon, mediocru

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 14 aprilie 2014

DV1096903 / Football - Manchester City v Manchester United FA CupCostel Pantilimon a intrat în atenţia presei din Anglia. Jurnaliştii de la Bleacher Report îl consideră pe portarul român un jucător mediocru, care nu poate fi o soluţie pe termen lung la o echipă de top, în ciuda faptului că analiza este făcută în condițiile în care Pantilimon nu joacă.

Investiţiile pe Etihad şi-au atins doar parţial obiectivele, Manchester nefiind încă la nivelul unor formaţii ca Barcelona, Real sau Bayern.

„Pablo Zabaleta, Vincent Kompany, Fernandinho, Yaya Toure, Samir Nasri, David Silva şi Sergio Aguero pot fi titulari fără probleme la orice echipă din lume. Toţi au demonstrat că au calitate şi că, în sezonul viitor, au destule atuuri pentru a spera la trofeul Ligii. Condiţia este ca Pellegrini şi Txiki Begiristain să aducă câţiva jucători de marcă pe posturile care nu sunt dublate”, notează bleacherreport, care analizează apoi în profunzime situaţia.

„Bayern are dubluri pe toate posturile, Barcelona şi Real la fel. La City situaţia stă diferit, accidentările din acest sezon arătând că variantele pentru înlocuirea unui Zabaleta, Silva sau Aguero nu sunt la fel de bune. Marea problemă este, însă, postul de goalkeeper, acolo unde Hart şi-a revenit, dar nu este încă un portar de talie mondială. Mai mult, în cazul unei accidentări, Pellegrini este total descoperit. Pantilimon, portarul de rezervă, nu este nici măcar aproape de a fi considerat un goalkeeper de top. A avut şansele lui în Cupă, dar a arătat că nu se poate conta pe el la cel mai înalt nivel. Este o situaţie similară cu cea de la Barcelona. Valdes, după un sezon excelent, s-a accidentat, iar acum Tata Martino este nevoit să se bazeze în cele mai importante meciuri ale sezonului pe Pinto, un jucător care nu are backgroundul necesar unor astfel de dispute cu miză. Ce s-ar întâmpla dacă Hart ar păţi acelaşi lucru!?”, spun jurnaliștii englezi.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!