Pantilimon merge la Sunderland!

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 19 iunie 2014

539 costel pantilimonViitorul lui Pantilimon urma să se stabilească în această săptămână. Din informaţiile apărute în presa engleză știam deja că portarul român va semna cu o echipă, cel mai probabil Sunderland, formaţie care s-a salvat pe final de la retrogradare în sezonul trecut.

Dorit intens de West Ham şi Everton, după ce şi-a reziliat contractul cu City, Costel Pantilimon a dorit să se decidă să aleagă o formaţie cu ambiţii mai mici, dar unde să aibă garanţia că va apăra. Media din UK l-a surprins pe românul de 27 de ani pe aeroportul din Newcastle, acolo unde a aterizat dimineața pentru a negocia cu oficialii lui Sunderland.

„Sunderland va semna în această săptămână cu goalkeeper-ul român fost la City, Costel Pantilimon. Portarul va fi al treilea jucător adus de «pisicile negre» în această vară, Poyet fixându-şi de ceva timp lista de priorităţi pentru această vară. Tehnicianul vrea să construiască o echipă solidă, dar nu va dispune de fonduri foarte mari, astfel că Pantilimon se încadrează perfect în politica de achiziţii a clubului”, notau la acea vreme jurnaliştii de la thejournal.co.uk.

Și iată că totul a fost așa cum ne așteptam. Costel Pantilimon s-a despărţit de City şi a semnat până la urmă cu Sunderland. Informaţia a fost confirmată pe site-ul oficial al „pisicilor negre”. Portarul român a semnat pe 4 ani din postura de jucător liber de contract. Naționalul în vârstă de 27 de ani a jucat 3 sezoane la Manchester City, însă a avut doar 29 de apariţii.

„Când am plecat de la City a fost important să aleg un club cu multă ambiţie şi un antrenor care are foame şi dorinţă de a duce echipa cât mai sus. După ce am vorbit cu managerul, am ştiut că este locul potrivit. Abia aştept să debutez”, a anunțat Costel Pantilimon.

„Concurenţa pe posturi este sănătoasă şi le face bine jucătorilor noştri. Avem deja un portar mare în Vito Manonne şi acum altul în Costel”, a afirmat și Lee Congerton, director sportiv la Sunderland, ceea ce lasă să se vadă că Pantilimon nu are locul de titular asigurat.

În acest moment, poarta lui Sunderland este asigurată de Vito Mannone, însă portarul a fost destul de nesigur în stagiunea precedentă. În ciuda acestui fapt, italianul de 26 de ani a impresionat pe final, când Sunderland a avut un parcurs destul de bun, salvându-se de la retrogradare.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!