Pantilimon nu va primi medalie

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 12 mai 2014

533 costel pantilimonLiverpool era marea favorită la titlu în urmă cu două săptămâni, dar înfrângerea în faţa lui Chelsea, 0-2 acasă pe 27 aprilie, a îndepărtat echipa lui Rodgers de primul titlu după o pauză 24 de ani. Șanse au mai rămas, dar sunt atât de mici încât nici nu se poate discuta de ele.

Astfel, cu două etape înainte de final nimeni nu mai pare capabil să-i răpească victoria finală lui Manchester City.

După 3-2 cu Everton în deplasare, „cel mai important obstacol al nostru pentru titlu”, după cum spunea managerul Pellegrini, City nu are de făcut decât să câştige ultimele două partide. Ambele acasă și ambele împotriva unor echipe, Aston Villa şi West Ham, scăpate de grijile retrogradării.

Cu două victorii la limită, echipa lui Pantilimon adună 86 de puncte şi un +61 la golaveraj, acesta fiind primul criteriu de departajare în caz de egalitate. Liverpool poate ajunge şi ea la 86 de puncte, dar în acest caz este obligată să recupereze diferența de 11 goluri, ceea ce pare o utopie.

Englezii o văd deja pe City noua campioană. Doar un jucător al echipei nu se poate bucura pe deplin de acest lucru și acesta este exact portarul român. Pantilimon nu va lua nici acum medalia de campion! În 2012, la precedentul titlu, Costel nu apărase nici măcar o dată în Premier League. În acest an a fost șapte meciuri la rând titular, ținându-l pe bancă pe Hart, goalkeeperul Angliei. Numai că nici acestea nu sunt de ajuns, pentru că Pantilimon ar avea, conform regulilor, nevoie de 10 pentru a primi medalia de campion și nu mai are, practic, timp să le adune pe cele trei care-i lipsesc.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!