Pantilimon, pe placul antrenorului

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 21 noiembrie 2014

559 pantilimonCostel Pantilimon trece prin unul dintre cele mai bune momente ale carierei. A devenit titular la Sunderland, iar Gustavo Poyet, tehnicianul echipei, are numai cuvinte de laudă la adresa internaționalului român.

La începutul stagiunii se putea spune că Pantilimon a luat o decizie greşită plecând de la City. Pentru început, la Sunderland a avut aceeaşi soartă ca și la Manchester, cu diferența că acum era varianta a doua după Vito Mannone, nu după Joe Hart, titularul din poarta Angliei.

Însă răbdarea lui Pantilimon a fost răsplătită şi acum pare să fi devenit unul dintre jucătorii de bază ai lui Poyet. Titularizat în premieră în partida din campionat cu Crystal Palace, românul a jucat din primul minut şi cu Everton, astfel că este deja logic pentru toți că a devenit soluţia numărul unu. Chiar tehnicianul Poyet a ţinut să transmită mesaje de încurajare la adresa sa, despre care a avut numai cuvinte de laudă.

„Costel s-a descurcat foarte bine. A fost pregătit să intre în poartă şi şi-a făcut foarte bine datoria. Când l-am adus la club, i-am explicat că nu-i pot promite un loc de titular.

Plecase de la City şi căuta o echipă unde să joace. L-am avertizat că dacă se aşteaptă ca totul să fie uşor şi să intre direct în poartă, acesta nu e locul potrivit pentru el. A ştiut asta, dar a decis să semneze cu Sunderland, s-a pregătit bine şi a crezut în şansa lui”, a declarat antrenorul lui Sunderland, conform shieldsgazette.com, nu înainte, însă, de a explica că, la începutul sezonului, i-a fost extrem de greu să aleagă portarul titular. Poyet a optat atunci pentru Mannone, dar portarul român a dovedit că este un profesionist, așa cum se și aștepta de la el. Deşi i-a fost extrem de greu, el s-a comportat ireproşabil şi a aşteptat să i se ivească şansa de a demonstra de ce este în stare.

„A fost greu să hotărăsc cine va juca titular, dar întotdeauna trebuie să iau o decizie care să avantajeze echipa. Costel a fost supărat, ceea ce a fost un lucru bun. Era normal să-şi dorească să joace. Şi-a aşteptat şansa şi când a primit-o a fost fantastic, atât la antrenamente, cât şi la meciuri”, a mai spus tehnicianul lui Sunderland.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!