Pantilimon va primi medalie!

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 19 mai 2014

534 costel pantilimonCostel Pantilimon a devenit campion în Premier League. Rezultatele din ultimele etape i-a adus lui City titlul, spre bucuria fanilor din Manchester.

În urmă cu două sezoane, Manchester City a câştigat campionatul în Anglia după o pauză de 44 de ani. Costel Pantilimon, unul dintre portarii echipei, a fost primul român care a triumfat în Premier League, însă nu a primit medalia de campion din cauza regulamentului. Una dintre regulile ligii din Anglia prevede ca un portar să nu primească medalia de campion dacă nu a bifat minimum 10 meciuri într-un sezon. În 2011-2012, Pantilimon nu a jucat nici măcar un minut în Premier League, Joe Hart fiind integralist în toate meciurile lui City. Pantilimon prindea atunci patru meciuri în tricoul lui City în acel sezon, trei în Cupa Ligii şi una în Cupa Angliei.

Regulamentul a fost schimbat la începutul sezonului 2013-2014 şi, pentru a primi medalia de campion, un jucător trebuie să joace în cel puţin cinci partide pe parcursul sezonului.

„Campionii vor primi 40 de medalii comemorative ce vor fi oferite de reprezentanţii clubului managerului, jucătorilor şi oficialilor, cu condiţia ca fiecare jucător care a evoluat în cel puţin cinci partide pe parcursul sezonului, în meciurile din campionat, să primească o medalie comemorativă din partea clubului. Medalii comemorative suplimentare pot fi oferite doar cu acceptul Ligii, accept ce va fi oferit doar dacă numărul jucătorilor care au evoluat în cel puţin 5 partide e mai mare de 39”, spune regulamentul actual al campionatului britanic.

Este, din fericire, şi cazul lui Costel Pantilimon, care a jucat în şapte meciuri din Premier League în acest an. Portarul român nu doreşte, însă, să îşi prelungească înţelegerea cu Manchester City şi vrea să plece de pe Etihad la finalul contractului. Pantilimon nu vrea neapărat să joace la o echipă mare, ci măcar la una care să aibă nevoie de serviciile sale din postura de titular.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!