PAOK l-a prezentat pe Raț

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 26 iunie 2014

540 razvan rat1

Răzvan Raț consideră că este pregătit pentru probabil ultima provocare a carierei sale. Trecut în doar un an pe la West Ham și Rayo Vallecano, fostul rapidist a ajuns în campionatul Greciei, la PAOK Salonic.

Grecii sunt entuziasmați de transferul pe care l-au făcut și prezintă pe site-ul oficial al echipei cele mai importante momente ale carierei lui Raț, ca și amănunte din viața personală.

Oficialii lui PAOK amintesc că Răzvan Raț a fost îndrumat spre fotbal de tatăl său, dar meritul mare îi aparține lui Mircea Lucescu, care l-a remarcat în anul 1998 și l-a adus la Rapid, când era antrenor în Giulești. „Este omul care a avut cea mai mare influență asupra carierei mele. Dacă nu aș fi fost fotbalist, nu puteam să am atât de multe realizări”, spune internaționalul român.

Site-ul oficial al echipei subliniază după aceea perioada plină de satisfacții de la Șahtior, unde a jucat între 2003 și 2013, reușind să câștige nu mai puțin de șapte titluri în Ucraina.

Pentru Raț a urmat apoi perioada scurtă de la West Ham. „Am locuit la marginea Londrei, într-un loc foarte frumos, cu mult aer curat și fără nebunia unui mare oraș”, povestește internaționalul României.

„În Primera Division, Raț a demonstrat că este un foarte bun fundaș stânga. La Rayo, el a devenit imediat un om de bază și a ajutat echipa să se salveze de la retrogradare. Singurul moment negru a fost eliminarea cu Celta și suspendarea de patru meciuri primită”, continuă grecii laudele, amintind de zilele petrecute de Raț la Vallecano.

În final, grecii mai spun că Răzvan Raț a avut o copilărie grea, nu a dispus de o minge de fotbal până la vârsta de 14 ani, iar de ceva vreme și-a făcut o școală de fotbal din banii pe care i-a câștigat în carieră.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!