Papa Francisc către romi: „Lăsați lupta și escrocheriile”

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 30 octombrie 2015

Papa Francisc le-a spus romilor să nu se mai bată și să renunțe la „escrocherie” și le-a recomandat să-și trimită copiii la școală.

În fața a mii de oameni, prezenți la o adunare la Roma, Suveranul Pontif i-a îndemnat pe romii care călătoresc în Europa să respecte legea și să nu se mai facă de rușine, ocupându-se de infracțiuni minore. Papa Francisc a condamnat discriminarea „de secole” împotriva romilor din Europa, dar a subliniat că reprezentanții acestei etnii trebuie să respecte legea și să își trimită copiii la școală, relatează Daily Mail. El a atras atenția că romii care se consideră creștini trebuie să „evite tot ceea ce nu este vrednic: minciuna, frauda, escrocheriile, lupta”. Suveranul Pontif a explicat că în timp ce statul trebuie să garanteze educație, este „de datoria adulților să se asigure că cei mici merg la școală”. De la instalarea sa, în 2013, Papa Francisc a vizitat multe tabere de nomazi din Italia.

Romii trăiesc în Italia de șapte secole, dar sărăcia și rezistența lor la integrare i-au expus discriminării. În ultimii ani, mai multe tabere de nomazi au fost atacate și incendiate. De altfel, Papa Francisc a subliniat faptul că romii au suferit prea mult timp din cauza xenofobiei și le-a transmis că este timpul să „întoarcă pagina”, potrivit Ziare.com.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!