Papp, rezervă de Machado

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 9 octombrie 2014

553 ricardo machadoPaul Papp s-a integrat aproape perfect în formația lui Gâlcă şi a ajuns titular indiscutabil în fața lui Luchin, însă Steaua a apelat la fundaşul lui Chievo doar ca soluţie de avarie. Primul pe lista echipei din Ghencea a fost Ricardo Machado, de la FC Braşov.

În ultimele zile de transferuri Steaua a fost foarte aproape să obţină semnătura fundaşului lui FC Braşov, văzut de conducerea tehnică a roş-albaştrilor drept înlocuitorul necesar pentru Gardoş, transferat la Southampton.

Au existat mai multe runde de discuţii, însă cele două părţi nu s-au pus de acord, la mijloc fiind preţul considerat de Becali ca prea mare pentru braşovean: Neculaie a cerut 500.000 de euro şi 30% dintr-un eventual transfer în străinătate. Campioana s-a reorientat către Papp, pentru al cărui împrumut de la Chievo nu s-a plătit vreun ban.

Machado a rămas sub Tâmpa chiar dacă pe numele său a venit o ofertă consistentă şi de la CSU Craiova, o formaţie care a investit înainte de startul sezonului pentru a-şi întări lotul.

“Ştiu că au fost discuţii pentru un transfer la Steaua sau Craiova. Nu ştiu de ce nu s-au concretizat discuţiile, eu sunt profesionist, îmi fac treaba cât mai bine la Braşov unde mă simt perfect. În vară ştiu că fost interes şi de la o echipă din Portugalia. Chiar nu sunt disperat să plec de la Braşov. Aici sunt respectat şi apreciat, iar Braşovul este a doua mea casă. În cazul în care clubul va accepta o ofertă pentru mine în condiţii bune, voi face pasul la o echipă care joacă în cupele europene. Orice jucător vrea să facă un pas înainte în carieră. Eu trebuie să rămân cu picioarele pe pământ, să am evoluţii cât mai bune şi să ajut cât mai mult echipa în acest sezon care este infernal în condiţiile în care retrogradează şase echipe”, a spus lusitanul.

Venit la Braşov în 2011, Machado a impresionat aproape imediat, în vara lui 2013 pe numele său sosind oferte tentante din Spania şi Portugalia. Jorge Teixeira, impresarul jucătorului, l-a sfătuit că e mai bine să aştepte, în speranţa că va deveni jucător liber de contract şi va avea garantată o sumă superioară la semnătură. Oficialii brașoveni l-au convins însă să semneze prelungirea contractului cu încă 2 ani astfel că, până în 2016, oricine vrea să îl achiziţioneze trebuie să satisfacă pretenţiile financiare impuse de Neculaie.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!