Păr drept pentru mai mult timp

Articol publicat in sectiunea Femina pe data 22 octombrie 2015

par_indreptare_siteFetele cu bucle își doresc păr drept, iar fetele care au părul drept ar da orice pentru o zi în care părul lor să fie ondulat și proaspăt coafat.

Eh, nu le poți avea pe toate în viață, însă poți încerca să îți faci poftele din când în când. Cu perseverență și răbdare, părul tău va arăta minunat de fiecare dată când ieși în oraș.

Am pregătit pentru tine șapte sfaturi care să te ajute să păstrezi forma părului tău mult timp după ce l-ai îndreptat cu placa.

Folosește ser termo-protector, ca să nu îți arzi părul, apoi divide-l în alte câteva părți, pentru a nu se încurca. Întotdeauna atunci când îndrepți părul, alege o cantitate de păr care să se muleze perfect pe lățimea plăcii tale. În caz contrar, părul tău nu se va îndrepta uniform.

Apelează la ser pe bază de silicon, pentru că acesta ține umezeala din atmosferă la distanță și îți face părul fin. Tot ce trebuie să faci este să-l aplici după ce ai terminat de aranjat părul și gata. Succes garantat!

Fixativul este o soluție la îndemână tuturor fetelor. Dacă ai terminat de îndreptat părul cu placa, dă-ți cu fixativ de la distanță sau aplică fixativ pe o perie și apoi piaptănă zonele care tind să se încrețească cel mai repede.

Alege produsele potrivite pentru părul tău și ideal ar fi ca ele să fie pe bază de silicon. Dacă bugetul tău este limitat, atunci folosește șampon și balsam pentru părul drept. O altă variantă este să îți speli părul, să îl ștergi cu un prosop și apoi să îl descurci cu o perie. În acest mod se va usca exact așa cum l-ai pieptănat.

Iată o mască care să te ajute să ai părul drept pentru o perioadă îndelungată de timp. Amestecă nuca de cocos, stoarce un lime și aplică pasta pe păr. Las-o să acționeze 20 minute și apoi clătește-ți părul. Vei observa diferența!

În cazul în care nu ești adepta persoanelor care folosesc placa de întins părul în fiecare zi, apelează la alte tertipuri. Spre exemplu, strângeți părul într-un prosop uscat atunci când faci duș, ca să nu se ude, iar pe timpul nopții, prinde-l lejer într-o coadă de cal. Nu este nevoie să strângi părul prea tare, doar cât să nu se încurce.

Investește într-o placă de îndreptat părul profesionistă. Sunt mai scumpe, însă sunt eficiente. Aceasta trebuie să aibă înveliș ceramic, să îți afișeze gradele până la care se încălzește și să îți dea posibilitatea de a fixa singură temperatura la care vrei să îți îndrepți părul. Cele mai bune au opțiunea „control frizz”, ceea ce înseamnă că nu îți electrizează părul.

Ține minte că un păr frumos este un păr sănătos, iar cu grijă și disciplină, poți avea un păr de invidiat!

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!