Paradisul pisicilor

Articol publicat in sectiunea Divertisment pe data 11 septembrie 2014

pisici 1Uitaţi de zonele special amenajate pentru pisici sau de alte animale de casă, dacă sunteţi împătimiţi ai felinelor, întrucât există un singur loc pe care veţi dori cu adevărat să îl vizitaţi: insula paradis a pisicilor.

Tashirojima este un oraş pescăresc în estul Japoniei în care locuiesc mai multe pisici decât oameni, potrivit huffingtonpost.co.uk, citat de Mediafax.

Se spune că pisicile au fost aduse pe insulă pentru a proteja de şoareci crescătoriile de viermi de mătase. Majoritatea locuitorilor au plecat odată cu dispariţia crescătoriilor. Numai 100 de persoane au rămas pe insulă, astfel că aici pisicile au preluat controlul. Nu există nicio şansă ca pisicile să fie detronate de câini, deoarece prezenţa acestora a fost interzisă pe insulă.

Pescuitul a fost, însă, ocupaţia tradiţională a locuitorilor de pe insulă. Ani de zile, localnicii au îngrijit pisicile, pe jumătate sălbăticite, şi le-au hrănit, existând credinţa că acestea le aduc noroc şi prosperitate.

 

Altar

Pisicile au propriul altar pe insulă, potrivit japan-guide.com. Acesta a fost înălţat în mijlocul insulei, în memoria unei pisici care a murit accidental, strivită de o stâncă.

Iubitorii de pisici care vizitează Tashirojima trebuie să ştie că pe insulă se poate ajunge în aproximativ o oră cu feribotul care pleacă din localitatea Ishinomaki. Vasul opreşte în cele două porturi de pe insulă: Odomari, în nord, şi Nitoda, un sat mai dezvoltat, în sud. Cele două aşezări sunt unite de drumuri înguste şi poteci ce traversează centrul împădurit al insulei.

Insula Tashirojima a fost afectată de tsunami în 2011, când ambele localităţi au fost parţial inundate, iar câteva clădiri, mai aproape de mare, au fost distruse. Insula a fost salvată de la distrugeri considerabile graţie poziţiei sale geografice, fiind protejată de o peninsulă.

Tashirojima mai este cunoscută sub numele de „Insula Manga” (cuvântul japonez pentru benzi desenate – n.r.) datorită temei arhitecturale folosite în staţiunea apărută în sudul insulei. Aici găsim câteva cabane în formă de pisică, fiecare din ele având propria bucătărie şi toaletă, dar şi spaţii pentru camping. Staţiunea este deschisă din aprilie până în octombrie, iar rezervările trebuie făcute cu două săptămâni înainte.

Insula nu are multe facilităţi turistice şi nu există niciun restaurant, iar magazinele şi toaletele publice sunt puţine. Vizitatorii sunt rugaţi să îşi ia cu ei, la plecare, gunoiul produs pe insulă. Pentru împătimiţii pisicilor, insula este o destinaţie ideală.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!