În parcare nu se plătește chirie

Articol publicat in sectiunea Diaspora, UK, despre români pe data 22 mai 2016

uk-romani-est-europeni-dorm-in-parcari

Sunt est-europeni care dorm prin parcuri, pe străzi, ascunși în cotloanele de prin centrele comerciale britanice, în mașini, dubițe sau rulote, în bordeie prin păduri, în clădiri părăsite sau îngrămădiți în apartamente. Pentru mulți dintre ei, a trăi astfel este o alegere personală, preferând să păstreze pentru ei banii pe care altfel i-ar da pe chirie și utilități. The Sun a surprins un grup de români despre care a scris că de zece ani dorm într-o parcare a unui shopping centre din Londra.

„A trăi într-o mașină nu este o viață grozavă, însă nu prea avem de ales. Oricum, este mai bine ca în România”, a declarat un român pentru tabloidul britanic The Sun, acesta menționând că în UK plata pentru o zi de muncă este echivalentă cu plata pe o săptămână la noi în țară.

Cei 20 de români locuiesc în zece mașini vechi, netaxate și neînmatriculate, aflate în parcarea shopping centre-ului Old Kent Road din sud-vestul Londrei. Ei nu au ales această parcare întâmplător, ci totul a decurs mai degrabă de la sine, pentru că românii solicită muncă cu ziua clienților magazinului de bricolaj B&Q, aflat pe această locație.

Automobilele au cauciucurile dezumflate și folie puse în geam pentru ca „locatarii” să nu fie treziți de soarele dimineții. Au biciclete, inclusiv de copii, sprijinite de gard și sub mașini se văd perechi de papuci și adidași. Românii se hrănesc cu cea mai ieftină mâncare și cu băuturi energizante. Întrebat cum se spală, unul dintre români a răspuns mai în glumă, mai în serios: „Aici plouă destul de des, nu-i așa?”

Proprietarii magazinelor din centrul comercial Old Kent Road au încercat să-i facă să plece, alertând autoritățile și acuzându-i pe români de comportament antisocial, dar tentativele lor au eșuat.

Michael Situ, reprezentantul primăriei din Southwark, a declarat pentru The Sun:

uk-romani-est-europeni-dorm-in-parcari1—————————————

„Am primit mai multe plângeri de la rezidenți și lucrăm cu poliția, Home Office-ul și caritățile locale pentru a găsi soluții la această problemă. Doar că e o situație fluidă, vorbim de diferiți oameni care vin și pleacă de aici în fiecare săptămână și nu văd să se rezolve această problemă de pe o zi pe alta. Autoritățile vizitează locația în mod regulat, pentru a ridica mașinile fără taxe plătite sau neînregistrate și pentru a rezolva alte chestiuni de moment.”

—————————————

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

3 pareri la “În parcare nu se plătește chirie”

  1. yanosh Spune:

    DA FRATE, ASTIA VOR SALARII DE NIVEL EUROPEAN DAR CHIRII CA AN ROMANIA,SAU MAI NOU DE TIP ,,BOSCHET,,

  2. Maria Spune:

    Interesant articolul vostru despre <a href="https://goo.gl/cN7Mvs&quot; Chirii in Londra si foarte util. Felicitari!

  3. dorel Spune:

    este corect ca omul sa doarma pe unde poatae ,pt ca in londra este tara cu cei mai multi hotii ,si muncesti gratis de unde bani de chirie legi foarte proaste care incuraja hotii .asta este uk.

Spune-ti si tu parerea!