Parcările de bloc, la distanţă de ferestre

Articol publicat in sectiunea Social pe data 29 mai 2014

Parcările de bloc pot fi amenajate la o distanţă de cel puţin cinci metri de ferestrele imobilului, iar în parcare sunt interzise activităţi de reparaţii şi întreţinere auto, prevede un ordin emis de Ministerul Sănătăţii în mandatul lui Eugen Nicolăescu. Aceste prevederi sunt menţionate în anexa Ordinului pentru aprobarea normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei. Ordinul a fost aprobat de fostul ministru al sănătăţii, Eugen Nicolăescu, la 4 februarie, cu puţin înainte de încheierea celui de-al doilea mandat al său.

Actul normativ mai prevede că la stabilirea amplasamentelor clădirilor de locuit vor fi precizate şi amplasamentele unor dotări tehnico-edilitare între care „platforme destinate pentru depozitarea recipientelor de colectare selectivă a deşeurilor menajere”. Aceste platforme vor fi amenajate la distanţă de minimum 10 metri de ferestrele locuinţelor, vor fi împrejmuite, impermeabilizate, cu asigurarea unei pante de scurgere, vor fi prevăzute cu sistem de spălare şi sifon de scurgere racordat la canalizare, vor fi dimensionate pe baza indicelui maxim de producere a gunoiului şi a ritmului de evacuare a acestuia şi vor fi întreţinute în permanentă stare de curăţenie.

Tot la stabilirea amplasamentelor clădirilor de locuit va fi precizat un amplasament destinat spaţiilor de joacă pentru copii – amenajate şi echipate cu mobilier urban specific, realizat conform normativelor în vigoare astfel încât să fie evitată accidentarea utilizatorilor.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!