Parcările, zece minute fără penalizare

Articol publicat in sectiunea Auto, Diaspora pe data 2 iulie 2016

London_parking ticket

Guvernul britanic a aprobat o hotărâre prin care interzice penalizarea şoferilor care depăşesc cu până la 10 minute perioada autorizată de parcare.

O schimbare în legislaţie, intrată deja în vigoare, acordă şoferilor o „perioadă de graţie”, astfel încât şoferii care întârzie un pic la maşină, după ce biletul de parcare le expiră, să nu fie amendaţi. Mai exact, au la dispoziţie până la zece minute.

Noile măsuri se aplică în locurile de parcare de tip „pay and display” şi pentru orice alte locuri de parcare la care se specifică limite de timp.

Acum, rezidenţii şi firmele locale vor avea oportunitatea de a cere primăriilor locale să revizuiască situaţia locurilor de parcare din zonă, incluzând utilizarea liniilor galbene şi a taxelor de parcare.

Intră în ilegalitate şi maşinile echipate cu CCTV care emit automat amenzi de parcare, făcându-se excepţie în zonele din jurul şcolilor, în zonele cu linie roşie şi cu bandă de autobuz.

„Aducem înapoi bunul simţ,” a declarat Eric Pickles, secretarul guvernului local şi al comunităţilor. „Auditorii parcărilor vor putea impune primăriilor locale să schimbe termenii de parcare şi să stopeze eliberarea penalizărilor acolo unde amenzile nu contenesc.”

—————————————

„În curând, şoferii vor putea beneficia de perioade de graţie de câte zece minute în zonele de parcare controlate de primăriile locale, fie că acestea sunt pe carosabil sau în afara lui, pe bani sau gratuite.”

Eric Pickles

—————————————

În momentul de faţă se strâng aproape 650 de milioane de lire sterline din amenzi de parcare în Marea Britanie, însă Pickles insistă că „războiul împotriva şoferilor care nu doresc altceva decât să-şi vadă de treaba lor a luat sfârşit; regulile de parcare de până acum au făcut ca o mulţime de şoferi care respectă legea să se simtă ca nişte infractori, cauzând totodată pierderi enorme micilor magazine şi afaceri.”

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!