Parcul Olimpic din Stratford s-a deschis vizitatorilor

Articol publicat in sectiunea Timp liber pe data 9 aprilie 2014

Parcul Olimpic din Stratford – The Queen Elizabeth Olympic Park – s-a redeschis publicului în urmă cu doar câteva zile. Potrivit Radio France Internationale, parcul, cu o suprafață de 230 de hectare, este și un loc de distracții și evenimente culturale, pe lângă bazele sportive pe care s-au desfășurat întrecerile olimpice și paralimpice din 2012. Toate acestea se află în mijlocul unui mic oraș de mii de apartamente noi, ce urmează a fi date în folosință în viitorul apropiat.

Turnul Orbit Arcelor Mittal este cu siguranță una dintre principalele atracții ale Parcului Olimpic. Turnul are o înălțime de 114 metri și oferă contra sumei de 15 lire sterline o vedere panoramică, fiind totodată și cea mai înaltă sculptură din Marea Britanie.

Doar Stadionul Olimpic nu este încă deschis publicului. Aici vor avea loc concursuri de atletism din Diamond League și meciuri de rugby în timpul Cupei Mondiale din 2015. Pe termen lung, stadionul va fi preluat de clubul de fotbal West Ham. Fostele camere din Satul Olimpic în care au fost cazați sportivii au fost renovate și transformate în apartamente. Acestea vor fi vândute și închiriate. Se estimează că, până în anul 2030, o zonă până nu demult defavorizată din estul Londrei, în Stratford vor apărea zece mii de noi locuințe. În jurul și în interiorul Parcului Olimpic s-au plantat peste patru mii de copaci și foarte multe flori.

La câțiva metri de Parcul Olimpic se află centrul comercial Westfield, deschis în 2011 și considerat cel mai mare centru urban de acest fel din Europa, cu o suprafață de 175 de mii de metri pătrați. Prințul Harry a fost prezent la deschiderea oficială a Parcului Olimpic.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!