Parcuri de distracţie tematice în Anglia

Articol publicat in sectiunea Timp liber pe data 30 iunie 2014

uk_rollercoaster

Parcurile tematice din Marea Britanie sunt casa unora dintre cele mai mari şi mai atractive rollercoastere din Europa. Ce mod mai bun de a vă bucura de o zi liberă ar exista decât varianta de a fi propulsat în aer la viteze imposibile, de a fi împroșcat cu apă, de a fi întorși cu capul în jos în mod repetat, până ajungeți la punctul în care simțiți că mintea vi se golește de orice gând, iar inima vă bate de mai-mai să sară din piept?

Nu-i așa că iubiţi parcurile tematice? Atunci vizitați măcar unul dintre cele mai bune existente:

 

Alton Towers, Staffordshire

Un parc tematic de înaltă ţinută, cu aroma unui Disneyland sau Universal Studios. Aşezat pe o zonă de 200 de hectare, acesta cuprinde un parc acvatic, un acvariu interactiv, teren de golf, o fermă, două hoteluri, un spa şi o istorie care datează de 3.000 ani!

Atracţia principală: Rita – Regina vitezei, care vă va purta la viteze mai mari decât ale unei rachete spaţiale, de vreme ce ajunge de la 0 la 100 km/oră în doar 2,2 secunde!

Adresă: Stoke-on-Trentm Staffordshire ST10 4DV

Website: http://www.altontowers.com/theme-park

 

Blackpool Pleasure Beach, Lancashire

Acesta este lucrul din care sunt făcute amintirile. Nu este de mirare că acest parc a rămas cel mai popular din cele existente în Marea Britanie. Deţinut încă de aceeaşi familie care l-a deschis în 1896, acesta combină plaja victoriană cu farmecul adus de atracțiile de ultimă generaţie şi de spectacolele extraordinare.

Atracţia principală: Infusion, care vă va da peste cap prin cinci bucle, cascade și vârtejuri amețitoare de apă.

Adresă: Pleasure Beach, Blackpool, FY4 1EZ

Website: http://www.blackpoolpleasurebeach.com

 

Chessington World of Adventure, în apropiere de Londra

Situat la numai 12 mile de Londra, parcul oferă nici mai mult, nici mai puțin decât 10 teritorii diferite, gata să fie explorate. De la Transilvania și misticul Est, până la lumea fantastică din Toytown şi Land of the Dragons, totul vă va pune mintea și imaginația la grea încercare.

Atracţia principală: Rameses Revenge, în zona egipteană Forbidden Kingdom, vă va întoarce pe toate părţile până ce nu veţi mai putea gândi normal… şi sunt foarte puţine şanse să terminați această aventură uscați.

Adresă: Leatherhead Rd, Greater London KT9 2

Website: http://www.chessington.com

 

Blackgang Chine, Isle of Wight

Așezat deasupra coastei bogate în fosile South West Heritage Coast din Isle of Wight, acest parc este ceva cum nu aţi mai văzut vreodată: o combinaţie excentrică de atracții, goblini și zâne, dinozauri şi persoanje din povești, toate adunate într-o grădină victoriană întortocheată.

Atracţia principală: Cocoţat pe marginea unor stânci verticale, Cliff Hanger vă scoate deasupra mării până când veţi fi la 120 metri deasupra apei, înainte să vă „scape” dintr-o dată preț de vreo 13 metri.

Adresă: Blackgang Chine, nr Ventnor, Isle of Wight, PO38 2HN

Website: http://www.blackgangchine.com/

 

Drayton Manor, Staffordshire

Câştigător al „Atracţia anului cu cei mai mulți vizitatori” în 2010, Drayton Manor este un alt mare jucător în domeniu. Descoperiţi 113 hectare de parc împachetate cu tot soiul de atracţii şi distracţii, cu un cinema 4D, muzee, Thomas The Tank Engine Land – unic în Europa, şi o grădină zoologică de 6 hectare.

Atracţia principală: Apocalypse este primul turn de lansare care vă trimite în aer cu într-o navetă de jumătate de tonă, lăsându-vă apoi la mila gravitaţiei cu o viteză de peste 4G.

Adresă: lângă Tamworth, Staffordshire B78 3TW

Website: http://www.draytonmanor.co.uk/

 

Legoland, Windsor

Nu chiar parcul obişnuit, Legoland vă aprinde imaginaţia printr-o uimitoare lume de aventuri Lego, care vă pune la încercare creativitatea. Parcul dispune de peste 50 de atracţii interactive, astfel că aveţi toate şansele de a-i vedea pe cei mici prinși și desprinși de atracţiile nesfârşite formate din piese Lego.

Atracţia: Dragon – învârtiţi-vă și întorceţi-vă prin ascunzișul unui dragon, care vă va duce prin vizuina imensei fiare direct între coroanele copacilor de afară.

Adresă: Winkfield Road, Windsor, Berkshire SL4 4AY

Website: http://www.legoland.co.uk

 

Thorpe Park, Surrey

Pentru experienţe emoţionante şi pentru forţele intense puse în G, Thorpe Park este exact lucrul de care au nevoie tinerii dependenţi de adrenalină. Aici, totul este despre mai mare, mai rău, mai rapid şi mai înalt, astfel că cei care au inima slabă ar fi bine să stea acasă… sau să se relaxeze la unul dintre numeroasele spectacole, magazine sau baruri din parc.

Atracţia principală: Stealth este rollercoaster-ul cu cea mai rapidă accelerare din Europa, care vă lansează, în mai puţin de 2 secunde, 76 de metri în aer cu 80 mile/oră.

Adresă: Staines Road, Chertsey, Surrey KT16 8PN

Website: https://www.thorpepark.com/

 

Oakwood Theme Park, Pembrokeshire, Ţara Galilor

Situat în mijlocul extraordinarelor văi galeze, la marginea Parcului Naţional Pembrokeshire Coast, Oakwood este cel mai mare parc tematic din Ţara Galilor. Bucuraţi-vă de pitorescul locaţiei pe măsură ce vă veţi uda, încânta și speria în peste cele 60 de atracţii pe care le oferă Oakwood.

Atracţia principală: Megafobia uneşte farmecul tradiţional al unui rollercoaster din lemn cu teama pe care o poate produce tehnologia de ultimă oră. Votat cel mai bun din Marea Britanie, acesta este pe locul trei în lume, conform entuziaştilor.

Adresă: Oakwood Theme Park, Canaston Bridge, Narberth, Pembrokeshire SA67 8DE

Website: www.oakwoodthemepark.co.uk

 

Paultons Park, New Forest

Luați cu dumneavoastră tot ceea ce credeţi că aveţi nevoie pentru o zi de neuitat alături de cei mici într-un parc național tematic plin de ponei, rollercoastere, grădini şi lacuri, animale şi păsări, muzee şi spectacole animate, parc acvatic şi locuri de joacă. Ideal pentru familii şi pentru tinerii în căutare de distracţie.

Atracţia principală: Edge. este prima şi singura ofertă de genul ei în Marea Britanie şi este greu de descris în cuvinte. Imaginaţi-vă agățați de marginea unui disc uriaş care se roteşte, în acelaşi timp călătorind cu viteză pe şinele unui rollercoaster şi aţi obţinut ceva ce seamănă cu Edge.

Adresă: Paultons Park Home of Peppa Pig World, Ower, Romsey, The New Forest, Hampshire SO51 6AL

Website: https://paultonspark.co.uk

 

Crealy Adventure Park, Devon

Parcul dispune de şase zone pline de distracţie, magie şi aventură pe care le puteţi explora alături de familia dumneavoastră. Zona Adventure Realm este plină de unele dintre cele mai populare atracţii şi de o arie de peste 7.000 metri pătraţi de jocuri în spaţiu acoperit. În Animal Realm există o întreagă colecţie de animale pe care le puteţi hrăni, mângâia, mulge și îmbrățișa. Şi nu rataţi Action Realm, acolo unde vă puteţi bate cu baloane de apă alături de familie, în Water Wars.

Adresă: Devon’s Crealy Great Adventure Park, Sidmouth Road, Exeter, Devon EX5 1DR

Website: http://www.crealy.co.uk/

 

Adventure Wonderland, Bournemouth

Acest parc inspirat de cunoscuta poveste Alice în Ţara Minunilor are câte ceva pentru fiecare – de la posibilitatea de a fi pirat, la exploratori şi astronauţi, trecând prin pălărierul nebun şi prin atracţiile clasice. Nu rataţi cel mai mare labirint din gard viu din sud, unde puteţi zări personajele preferate din Alice în Ţara Minunilor.

Adresă: Adventure Wonderland, Merritown Lane, Hurn, Christchurch, Dorset BH23 6BA

Website: http://www.adventurewonderland.co.uk

 

Fantasy Island, lângă Skegness

Duceţi-vă familia la primul parc tematic acoperit din Marea Britanie. Există o sumedenie de atracţii, de la toboganele cu apă, mașinuțe tamponabile, karting la plimbări cu balonul și rollercoastere, destinate întregii familii. Nu rataţi să vă daţi în Absolutely Insane, acolo unde veţi fi propulsat la 23 de metri în aer.

Adresă: Fantasy Island, Ingoldmells, Skegness, Lincolnshire PE25 1RH

Website: http://www.fantasyisland.co.uk

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!