Părinții bebelușului îmbolnăvit în Italia, revoltați

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 19 aprilie 2016

Adrian si Denis Corban_Italia_Bradet

Părinții lui Denis Corban, bebelușul român din Italia diagnosticat, în martie, cu sindrom hemolitic uremic, sunt indignați de faptul că Lactate Brădet și-a reluat activitatea, fără ca patronul Marius Badea să-și asume public vina pentru îmbolnăvirea copilului lor, care riscă să rămână cu insuficiență renală pentru toată viață, după ce a consumat brânză cu E. coli produsă de brandul argeșean, scrie Adevărul.

„Cum se face că dl Badea redeschide fabrica, acuzând îmbolnăvirea băiatului ca fiind un «fapt mincinos»? Sau doar așteaptă îmbolnăvirea altor copii? Atât timp cât analizele de aici sunt pozitive, cum are tupeul să meargă înainte? Eu nu am nimic cu el, dar analizele de la Roma și Firenze au ieșit pozitive. El se bazează doar pe analizele făcute de el, «personal», în Germania”, a declarat, pentru Adevărul, Adrian Corban, tatăl lui Dennis Corban, bebelușul român din Italia, diagnosticat în martie cu sindrom hemolitic uremic.

—————————————

„Când am auzit că a redeschis fabrica, mi s-au înmuiat genunchii! Eu nu am bani de un avocat bun. Sper doar ca tatăl următorului copil îmbolnăvit să reușească să îl târască prin toate tribunalele.”

Adrian Corban

—————————————

Cazul lui Dennis Corban este cel de-al treilea scandal în care apare numele firmei Lactate Brădet, după ce inspectorii DSVSA identificaseră, în februarie, un lot de 26 de kilograme de brânză cu E. coli produsă de brandul argeșean și după ce, în martie, trei dintre angajații fabricii de lactate fuseseră depistați cu tulpinile de E. coli care provoacă sindrom hemolitic uremic.

Copilul, acum în vârstă de 15 luni, a ajuns, în martie, la un spital din Florența, unde a fost diagnosticat cu SHU. Părinții au declarat, încă de la început, că micuțul consumase brânză produsă de Lactate Brădet, cumpărată dintr-un magazin românesc din Italia, iar analizele efectuate de autoritățile italiene au identificat în brânza găsită în frigiderul familiei aceleași tulpini de E. coli depistate în analizele efectuate bebelușului. Cazul lui Dennis Corban a atras imediat o alertă internațională pentru brânza de vacă produsă de Lactate Brădet.

 

Risc de insuficiență renală pentru toată viața

Dennis Corban a fost între timp externat, dar revine periodic la controale. Îngrijorarea părinților este, în continuare, mare, pentru că micuțul riscă să rămână cu insuficiență renală pentru toată viața. Tatăl lui Dennis spune că nu vrea bani de la patronul Lactate Brădet și că se așteaptă la asumarea publică a vinei pentru îmbolnăvirea fiului său.

—————————————

„Copilul meu putea să moară doar ca el să facă niște bani. A scăpat… dar e pasibil 70% să sufere de insuficiență renală pe viață. Pe profilul de Facebook, Lactate Brădet spune clar că deschide fabrica în ciuda scandalului mincinos din Italia. Oare care scandal mincinos?! Din păcate, nu ne permitem un avocat, fiind vorba de un caz internațional ridicat deja la nivel politic… Corupția din România se pare că se extinde și peste hotare.”

Adrian Corban

—————————————

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!