Părinții

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 10 decembrie 2015

Bellu și Bitang se întorc la lotul de gimnastică. Asta deja nu mai devine știre. Plecaseră nu de mult și plecaseră nu chiar pentru prima oară. Dacă stau și mă gândesc bine, plecările și revenirile lor încep să fie la fel de importante ca și faptul că avem politicieni corupți. Am auzit de atât de multe ori aceste lucruri încât începem să ne obișnuim cu ele și să le considerăm o normalitate.

Am stat să mă gândesc la motivele care ar putea sta în spatele unui asemenea comportament. Să fie banii? Posibil. Aceste renunțări pot fi o formă de negociere. Dură, mizeră, mică, de om fără vreun mare caracter, dar negociere? Să fie dorința de a fi recunoscut? Poate fi și asta. Sunt mulți cei care din când în când vor să audă că sunt buni, să se tragă de ei, să fie rugați. Și sunt sigur că Bellu și Bitang au fost rugați să revină pentru că responsabilii gimnasticii știu și ei ca și noi ceilalți că în afara lor chiar nu are cine să le antreneze pe fetele din lotul olimpic.

Numai că aceste gesturi aduc cu ele și o partea mai puțin pozitivă. Aceea că nu știm dacă Bellu și Bitang țin mai mult la bani decât la sport. Aceea că nu știm dacă Bellu și Bitang țin mai multe la propriile egouri decât la sport. Aceea că nu știm când sunt Bellu și Bitang sinceri, când pleacă sau când se întorc? nu se poate rezolva cu o pungă de semințe și două certuri la televizor.

Dar problema cea mai mare nu este că noi nu știm toate acestea. Problema cea mai mare este că fetele acelea nu știu toate acestea. Și e păcat pentru că speram ca acea copilărie pe care nu avut-o să fie compensată de o pereche suplimentară de părinți.

Bellu și Bitang parcă ar fi părinții din cazurile sociale…

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!