România: Parlamentarii și-au votat pensiile speciale

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 19 iunie 2015

vot parlamentDeputații și senatorii și-au votat cu o majoritate zdrobitoare pensii speciale, marți, în plenul Parlamentului. Pentru pensiile speciale au votat 303 parlamentari, în timp ce doar 124 au votat împotrivă, potrivit Realitatea TV, care anunță că aleșii PNL au fost contra proiectului de lege. Potrivit Digi 24, senatorii și deputații ar urma să primească, în urma votului de marți, până la 4.000 de lei lunar în plus, la pensie.

„Acea indemnizație sau pensie specială, indiferent de votul pe care l-am dat în plen, va fi asigurată fiecărui parlamentar. Nu știu dacă pot fi argumente pentru atacarea la CCR a legii. Am avut la grup această discuție și vom analiza la modul cel mai serios. Comportamentul PNL a fost acela de a vota împotrivă”, a declarat Alina Gorghiu. Aceasta a mai precizat că „PSD, PC și ce sateliți mai sunt pe acolo să-și asume votul”, după ce 303 parlamentari au votat pentru, iar liberalii au votat împotrivă.

Potrivit Alinei Gorghiu, proiectul de lege privind mărirea pensiilor parlamentarilor „nu era oportun în acest moment”.

„Un proiect de lege care, în opinia PNL, nu era oportun în acest moment. Sunt atât de multe lucruri de rezolvat în România în acest moment. Vorbim despre niște pensii de mizerie pentru câteva milioane de români, astfel că pensiile parlamentarilor nu erau un subiect. Suntem de acord să mărim pensia pentru deținuți politici, pentru alte categorii de persoane, nu cred că parlamentarii sunt o prioritate. Cred că trebuie să respectăm principiul contributivității, inclusiv pentru parlamentari”, a mai spus liderul PNL.

Deputații și senatorii și-au votat cu o majoritate zdrobitoare pensii speciale, marți, în plenul Parlamentului. Pentru pensiile speciale au votat 303 parlamentari, în timp ce doar 124 au votat împotrivă. Aleșii PSD, UDMR, ai minorităților și PC au susținut aprobarea proiectului, în timp ce reprezentanții PNL au votat contra pensiilor speciale. Senatorii și deputații ar urma să primească, în urma votului de marți, până la 4.600 de lei lunar în plus, la pensie, în funcție de numărul de mandate.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!