Parlamentul a adoptat bugetul pe 2014

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 16 decembrie 2013

Parlamentul a adoptat, la 4 decembrie, bugetul de stat si cel al asigurarilor sociale de stat pe anul 2014, in prezenta premierului Victor Ponta si a ministrilor. Bugetul de stat a fost adoptat cu 346 voturi „pentru”, 49 de voturi „impotriva” si 7 abtineri, iar bugetul asigurarilor sociale de stat a intrunit 347 voturi „pentru”, 49 de voturi „impotriva” si 7 abtineri.

Proiectul bugetului de stat a fost dezbatut intr-o singura zi, deputatii lucrand la 3 decembrie de dimineata pana la miezul noptii. Parlamentarii PPDD s-au retras de la dezbateri, dar au participat la vot. Presedintele Basescu a discutat, la 3 decembrie, la Cotroceni, cu premierul Ponta, la intalnire fiind prezenti ministrul finantelor, Daniel Chitoiu, si ministrul pentru buget, Liviu Voinea, precum si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

Seful statului a afirmat, in declaratia de presa sustinuta dupa intalnirea de la Palatul Cotroceni, ca punctul de vedere al lui Victor Ponta a ramas „inflexibil”, respectiv ca va fi introdusa taxa suplimentara la combustibil. Anterior afirmatiei lui Basescu, premierul Victor Ponta a declarat ca presedintele nu si-a schimbat pozitia fata de proiectul de buget, care a fost extrem de „inflexibila”, iar singura rugaminte a Guvernului a fost, in aceste conditii, sa nu tergiverseze excesiv de mult aprobarea bugetului. Presedintele va respinge Legea bugetului, o va retrimite Parlamentului si ia in calcul, ulterior, si sesizarea Curtii Constitutionale.


Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!