Parlamentul britanic, deschis publicului

Articol publicat in sectiunea Timp liber pe data 17 august 2014

The Houses of Parliament, cunoscut şi ca Palace of Westminster, a fost cândva reşedinţa oficială a familiei regale britanice. Cea mai veche parte a clădirii, Westminster Hall, a fost terminată în anul 1097 şi de atunci a jucat un rol extrem de important în istoria britanică. Cea mai mare parte a palatului original a fost distrus de un incendiu în 1834. Construcţia clădirii actuale, proiectată de Sir Charles Barry, a fost finisată în 1870.

 

Rezervaţi o vizită la Parlamentul Britanic de la Westminster

Turul durează aproximativ 75 de minute. Veţi vedea:

  • Camera Comunelor;
  • Camera Lorzilor;
  • Vestiarul Reginei;
  • Galeria Regală;
  • Westminster Hall (Sala Westminster) ş.a.m.d.

Parlamentul este deschis tuturor persoanelor cu dizabilităţi, iar turul este accesibil pentru cei care se deplasează în scaunul cu rotile.

 

Detalii

Vizitele cu ghid audio și interiorul Camerelor Parlamentului au loc în zilele de sâmbătă pe tot parcursul anului și în cele mai multe din zilele lucrătoare în timpul perioadelor de vacanță (vara, de Paști și de Crăciun).

Nu veţi avea nevoie de cetăţenie britanică pentru a rezerva bilete. De asemenea, trebuie ştiut că ele sunt puse la dispoziţie în mai multe limbi. Pentru a rezerva, fie faceţi acest lucru online (www.parliament.uk/visiting), fie puteţi telefona la 0844 847 1672 (din UK) sau +44 161 425 8677 (din afara UK). Este recomandat să faceţi rezervări dar nu este obligatoriu.

Adresă: Houses of Parliament, Westminster, London SW1A 0AA.

Transport public: staţie metrou Westminster şi autobuze 3, 11, 12, 24, 53, 77A, 88, 109, 159, 184, 511.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!