Parlamentul taie din puterile guvernului Cioloș

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 24 iunie 2016

Senatul a respins un proiect de lege referitor la abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe simple în vacanța parlamentară.

„Așa cum am anunțat, grupul senatorial al PSD va vota împotriva proiectului de lege privind abilitarea acestui guvern de a emite ordonanțe pe durata vacanței parlamentare”, a declarat Șerban Nicolae (PSD) înaintea votului, potrivit Mediafax.

Senatorul liberal Puiu Hassoti făcuse un apel la colegii săi să voteze proiectul de lege. „Nu s-a întâmplat niciodată ca să fie respinsă solicitarea guvernului de a emite ordonanțe. Sigur, pot fi și premiere. Dar una e să fie o premieră corectă, favorabilă țării până la urmă, și alta e să nu lași guvernul să emită ordonanțe”, a spus liberalul.

Abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe pe timpul vacanței parlamentare primise marți aviz favorabil de la Comisia juridică a Senatului, după ce au fost respinse toate amendamentele celorlalte comisii parlamentare.

Decizia din plenul Senatului vine după ce PSD amenințase, prin vocea președintelui Liviu Dragnea, că va limita posibilitatea cabinetului Cioloș de a emite ordonanțe pe perioada vacanței parlamentare.

Liderul PSD Liviu Dragnea și copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, au convenit, recent, să elimine din legea de abilitare „acele ordonanțe pe care noi nu credem că Guvernul trebuie să aibă abilitatea să le emită”.

„Colegii mei au spus și azi că în acel proiect de lege Guvernul a pus foarte multe năzbâtii”, a mai spus Liviu Dragnea.

Proiectul urmează să fie dezbătut și votat și de Camera Deputaților, for decizional.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!