Parteneriatul civil între homosexuali, respins

Articol publicat in sectiunea Social pe data 17 martie 2014

Deputaţii din Comisia juridică au respins proiectul de lege iniţiat de Remus Cernea, care prevedea posibilitatea încheierii parteneriatului civil între persoanele de acelaşi sex, argumentele fiind religioase şi sociale. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi.

Deputatul Remus Cernea a susţinut că 17 state membre ale UE permit în prezent cuplurilor de acelaşi sex să-şi oficializeze relaţia şi a arătat că proiectul de lege ar reglementa vidul legislativ legat de concubinaj şi testament. Pentru a-şi convinge colegii, Cernea a citat din Biblie un pasaj potrivit căruia „dacă dragoste nu e, nimic nu e”, scrie Mediafax.  Şi deputaţii au dat citate din Vechiul Testament pentru a respinge argumentele lui Cernea.

După respingerea proiectului de lege de către deputaţii din comisie, Remus Cernea a precizat că îl va susţine în plenul Camerei şi, dacă va fi respins, îl va re-depune la Parlament. Proiectul de lege propus de Cernea definea parteneriatul civil ca fiind „un contract încheiat fără niciun fel de discriminare între două persoane care decid să convieţuiască în baza afecţiunii, respectului şi sprijinul reciproc şi a egalităţii în drepturi”.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!