Participant la jaful de tablouri din Rotterdam prins in UK

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 9 decembrie 2013

Adrian Procop_jaf Rotterdam

Adrian Procop, ultimul roman aflat in libertate care a participat la furtul a sapte tablouri de mare valoare dintr-un muzeu din Rotterdam (Olanda), a fost prins de politistii britanici pe teritoriul Regatului Unit. Informatia, publicata pentru prima data pe website-urile de stiri din Romania, vineri, 6 decembrie, a fost preluata de publicatii din intreaga lume, dupa ce a fost confirmata de surse din cadrul Politiei Romane.

Retinerea romanului a avut loc ca urmare a unei colaborari intre Interpol Romania si Interpol Manchester. Tanarul de 21 de ani a fost prins in zona terminalului de cale ferata aferent Eurotunelului de legatura intre Regatul Unit si Franta, din localitatea Folkestone aflata in districtul Kent din sud-estul Angliei. Barbatul avea documente de identitate false, au declarat surse politienesti pentru agentia AFP.

Procop este acuzat pentru furtul unor picturi realizate de pictori celebri ca Picasso, Monet si Gaugain de la muzeul Kunsthal din Rottedam, intr-o noapte din octombrie 2012. El a actionat impreuna cu prietenul sau, Radu Dogaru. Valoarea tablourilor sustrase se ridica la 18 milioane de euro.

„Autoritatile briitanice urmeaza sa se pronunte asupra extradarii lui Adrian Procop in Romania”, conform surselor citate.

Autor articol: Marcel Istrate
Etichete: , , , , , , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!