Partidul lui Renzi câștigă alegerile locale

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 5 iunie 2015

Partidul Democrat al premierului italian Matteo Renzi va rămâne principala forță politică din țară în urma alegerilor locale care au avut loc duminică, arată sondajele efectuate la ieșirea de la urne, relatează Euronews, în pagina electronică. Partidul premierului conduce în patru regiuni, iar votul rămâne strâns în alte două, Liguria și Campania. Partidul anti-imigrație Liga Nordului pare să controleze regiunea Veneto. Rata de participare a scăzut cu zece puncte față de alegerile din 2010, fiind de 52 la sută.

Analiștii susțin că premierul în vârstă de 40 de ani are nevoie de rezultate convingătoare pentru susținerea reformelor privind munca, educația și cele constituționale care au întâmpinat rezistență din partea sindicatelor. Cu toate acestea, Renzi a insistat că votul regional nu are impact direct asupra guvernului său.

Peste 20 milioane de italieni au fost chemați la urne, duminică, pentru a alege guvernatorii a șapte dintre cele 20 de regiuni și primării a peste 1.000 de localități, în cadrul unor alegeri locale considerate un test important atât pentru premierul Matteo Renzi, cât și pentru partidul Forza Italia al lui Silvio Berlusconi. Acesta este primul scrutin – într-o Italie care revine încet din recesiune – după ce Partidul Democrat (centru-stânga) al lui Renzi a obținut victoria în alegerile europene de anul trecut.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!