Părul: cum să-l păstrăm sănătos

Articol publicat in sectiunea Femina pe data 25 septembrie 2015

par-ultra-sanatosMici secrete împotriva căderii părului

Împotriva căderii părului foarte eficientă este tinctura de lavandă. Se realizează frecţionarea la rădăcina părului cu tinctura de lavandă din abundenţă, după care capul se acoperă. Recomandări naturiste şi eficiente pentru creşterea părului:

Alifie cu rostopascăAmestecaţi 6 g suc de rostopască plantă, săpun alb şi unguent camforat, până obţineţi o alifie omogenă. Se spală părul, clătindu-se foarte bine, apoi se realizează o infuzie din frunze de rostopască (1/2 linguriţă plantă mărunţită, peste care turnaţi 200 ml apă clocotită, acoperiţi vasul pentru 8 ore, apoi strecuraţi). După realizarea infuziei se aplică alifia la rădăcina firelor de păr şi se fricţionează energic.

Tinctura de mesteacăn – Se recomandă frecţionarea uşoară a rădăcinii părului, cu un amestec de tinctură de mesteacăn şi tinctureă de ardei iute, în proporţii egale.

Tinctura de urzică – Se frecţionează rădăcina părului cu o combinaţie în proporţii egale de tincturi de urzică şi tinctură de ardei iute.

Tinctura de usturoi – Se foloseşte de 1-2 ori/săptămână, prin frecţionarea rădăcinii firului de păr.

Tinctura de brusture – Se recomandă folosirea unui şampon natural obţinut din combinarea a două gălbenuşuri de ou cu două linguri din combinaţia de tincturi pentru creşterea părului, prezentate anterior (urzică, brusture, ardei iute, mesteacăn, în proporţii egale) şi 4 linguri de apă, urmată de o amestecare energică.

Ceai de pedicuţă – Spălarea capului cu decoct de pedicuţă ajută la creşterea părului.

 

Întărirea firului de păr

Pentru întărirea firului de păr, la finalul spălarii, se clăteşte părul cu o linguriţă de tinctură de pedicuţă diluată într-o cană cu apă caldă.

Şampon antiseboreic – pentru păr grasAplicaţi şamponul pe pielea capului şi pe părul ud şi se masează uşor, lăsaţi să acţioneze 3 minute, apoi clătiţi şi repetaţi operaţia.

Împachetări cu ulei pentru părul uscat şi tocitSpălatul cu şampon, uscatul cu feonul, vântul, soarele şi praful afectează părul, pierzându-şi din strălucire. Împachetările cu ulei conferă părului strălucire. Se aplică uleiul fie cu câteva ore înaintea spălării, fie îl lăsăm pe întreaga durată a nopţii, spălându-l apoi dimineaţa.

Strălucire deosebită – Este foarte important să vă clătiţi foarte bine părul pentru a elimina toate resturile de şampon sau balsam, căci altfel acestea vor „îmbâcsi” părul. Dacă puteţi, ultima clătire trebuie făcută cu apă rece, căci va conferi o strălucire deosebită părului.

Uscare delicată – După ce v-aţi spălat, nu începeţi să vă frecaţi puternic părul cu prosopul. Apa elimină orice urmă de grăsime de pe păr, ceea ce îl face extrem de friabil. Cel mai bine este să îl tamponaţi uşor şi apoi să îl înfăşuraţi într-un prosop moale.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!