Pasagerii Wizz Air își vor putea alege, în curând, locurile din avion

Articol publicat in sectiunea Diaspora, Transport pe data 10 aprilie 2015

wizzair8

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est, a anunțat că va introduce locuri alocate începând cu mai 2015. Bineînțeles că alegerea va fi contra-cost! Astfel, după achitarea unui tarif suplimentar cuprins între 5 și 23 de euro, pasagerii își vor putea alege locurile preferate din avion: cei care doresc să stea în primul rând, de exemplu, sau să aibă spațiu suplimentar pentru picioare.

Începând cu 8 aprilie, pasagerii vor avea la dispoziție, în mod gratuit, un sistem de alocare automată, care va fi integrat în procesul de rezervare. Wizz Air va aloca locuri apropiate pasagerilor care călătoresc împreună pe aceeași rezervare, acolo unde acest lucru este posibil. Clienții își vor putea schimba locul alocat cu un alt loc pentru un comision care începe de la 1 euro. Schimbarea va putea fi efectuată pe wizzair.com sau prin aplicația pentru smartphone Wizz cu până la trei ore anterior plecării aeronavei. Locurile preferate, cum ar fi cele de pe primul rând, pentru debarcare rapidă, sau locurile cu spațiu suplimentar pentru picioare, pot fi rezervate pentru un comision mai mare, în funcție de disponibilitate și conform regulii primului solicitant.

Tariful suplimentar pentru locuri poziționate în partea din față a avionului este cuprins între 3 și 17 euro, iar pentru cele din spatele cabinei, costul este de 1-2,5 euro. Sistemul de locuri alocate va funcționa din 4 mai pe anumite rute (Budapesta-Barcelona, Katowice-Londra, București-Dortmund), urmând ca din 19 mai, să fie introdus pe toate cele 360 de rute Wizz Air din cele 37 de țări.

„Pasagerii membri WIZZ Premium și WIZZ Privilege Pass își vor putea alege orice loc în mod gratuit și vor beneficia în continuare de Priority Boarding (prioritate la îmbarcare). Începând cu 8 aprilie, Wizz Air reduce tariful serviciului Priority Boarding la 2 euro”, se arată în comunicat.

Compania aeriană operează o flotă de 55 de aeronave Airbus A320 de la 21 de baze, pe 360 de rute care asigură legătura între 110 destinații din 37 de țări. Wizz Air a transportat 15,8 milioane de pasageri anul trecut și s-a listat recent la bursa de la Londra: London Stock Exchange. Prețul acțiunilor companiei este de 11,5 lire sterline pe unitate, ceea ce conferă companiei o capitalizare de piață de 601 milioane de lire sterline (818 milioane de euro) în urma ofertei publice inițiale, a anunțat Wizz Air.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!