Patriciu si Gardianul dati in judecata de Basescu

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 7 decembrie 2009

Traian Băsescu a anunţat sâmbătă într-o conferinţă de presă organizată la sediul de campanie că urmează să dea în judecată cotidianul Gardianul şi pe Dinu Patriciu pentru filmul care surprinde momentul în care loveşte un copil la un miting electoral în 2004. „La 20 de ani de la Revoluţie, românii nu mai pot fi minţiţi, nu mai pot fi manipulaţi cu filme trucate în care fără ruşine este amestecată şi viaţa unui copil”, a declarat şeful statului.

Alecu Racoviceanu, redactor-şef la Gardianul, a afirmat la Antena 3 că şi-a asumat acest risc şi este pregătit pentru proces. „Aproape orice român care îşi doreşte să participe la viaţa publică are datoria să aibă un avocat angajat, cel puţin în ultimii cinci ani. Gardianul are un avocat angajat”, a spus Racoviceanu după anunţul lui Traian Băsescu. Jurnalistul a precizat că a vrut să facă o expertiză înainte să facă publică înregistrarea din 2004, dar acest lucru nu a fost posibil din cauza Ministerului Justiţiei. „Nu există experţi care să facă o expertiză pentru că monopolul e deţinut de Ministerul Justiţiei. O expertiză profesionistă nu poate fi făcută la această oră. Ne-am interesat. Pot să-i comunic lui Traian Băsescu că am cerut şi vom face publice rezultatele”, a adăugat Alecu Racoviceanu, care mai susţine şi că în România nu pot fi găsiţi experţi independenţi.

 

Băsescu: „Caseta a fost falsificată în străinătate”

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat luni seară că filmul în care este prezentat lovind un copil a fost trucat în străinătate. „Caseta a fost falsificată în străinătate, pentru că aici se temeau că s-ar putea afla. Pot spune că trucajul a fost unul destul de reuşit”, a declarat Traian Băsescu într-o emisiune la OTV. Întrebat câte procente a pierdut în urma difuzării acestui filmuleţ, despre care se spune că a fost înregistrat în campania din 2004 pentru prezidenţiale, Traian Băsescu a precizat că nu deţine încă niciun sondaj care să cuantifice şi evenimentele din ultima săptămână, acestea urmând să apară după ziua de miercuri. „Nu ştiu cât am pierdut sau câştigat, depinde cât de credibili sunt cei care au făcut înscenarea în raport cu cât de credibil sunt eu”, a adăugat şeful statului pe marginea acestui subiect.

Joi seara, jurnaliştii de la Gardianul au făcut public un material video în care se arată cum preşedintele Traian Băsescu, la acea vreme candidat la această funcţie, a lovit peste faţă un copil, în timpul unui miting ce a avut loc la Ploieşti.


Etichete: , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!